Reede, september 25, 2015
 

Otsi üles teksti tuum

Täna ja homme toimub kokkuvõtte tegemise võistlus Tuum, millest osavõtjatelt oodatakse žürii antud tekstist maksimaal­selt 200sõnalist kokkuvõtet.
“Kokkuvõtete tegemise oskust on vaja kõigile – neid peavad tegema õpilased koolitunnis, üliõpilased seminarides, teadlased artikleid kirjutades, ametnikud, projektide kirjutajad, ajakirjanikud, veebitoimetajad, referendid tööl,” loetleb võistluse üks korraldajaid Tiit Hennoste. Tema sõnul pole kokkuvõtte tegemine sugugi lihtne – see nõuab oskust tekstist aru saada, sellest tähtsaim info üles leida ja tulemus lugejale edasi anda. Seejuures on vaja jälgida, et algse teksti mõte ei moonduks, tulemus oleks objektiivne ja esitaks teksti autori mõtteid, mitte refereerija arvamusi; et kokkuvõte oleks lugejale või kuulajale arusaadav ka ilma originaalita ning tekst oleks keelelt tihe, lihtne, selge, täpne ja kirjavigadeta.
Kokkuvõetav tekst avati täna, 25. septembri hommikul kell 8.40 Vikerraadio kodulehel vikerraadio.err.ee Viimane aeg oma töö ära saata on 26. septembril kell 19.
Võistelda saab üksi ja võistkonnana. Võistkonna võib moodustada klass, perekond, sõpruskond jne. Võistkonna suurus on vaba. Parimatele on korraldajad välja pannud auhinnad: esimene auhind 100 eurot, 50euroseid teise ja 25euroseid kolmandat auhindu on mitu. Lisaks eriauhind parimale kooliõpilasele.
Kokkuvõttevõistluse korraldavad haridus- ja teadusministeerium, rahvusringhääling ning Tartu ülikooli eesti ja üldkeeleteaduse instituut koostöös Emakeele seltsi ja Emakeeleõpetajate seltsiga.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411