Teisipäev, september 22, 2015
 

Motoklubilased aitasid paigaldada uue valgusti

Helja Kaptein | Hiiu Leht
MTÜ Insula Deserta Motoklubi liikmed kaevasid vabatahtlikena kraavi ralli ajal maha sõidetud valgustusposti tarvis.
Peale kolmeaastast pausi toimus sel kevadel, maikuus Kärdlas taas rahvasprint. Võidusõidu käigus sõideti maha postimaja ees seisnud tänavavalgustuse post. Nii ralli korraldamise kui selle tagajärgede silumise juures olid abiks Hiiumaa motoklubi Insula Deserta liikmed.
Laupäeval askeldaski kümmekond klubilast labidate ja rehadega Kärdla kesklinnas. Nad kaevasid uue kaabli jaoks kraavi sõiduteega paralleelselt postimaja ja Konsumi vahele. “Hea, et töö käsitsi ette võtsime, muidu oleksime veel ühe kaabli lõhkunud,” ütles motoklubi liige Aivo Kriiska labidaga kraavist mulda välja tõstes. Selgus, et maa seest tuli välja kaableid, mida ühelgi kaardil pole. Ta oletas, et traktoriga kaevates oleks need kindlasti lõhutud.
Rahvasprindi korraldaja Kristjan Ojasoo rääkis, et algselt plaanisid nad taastada olemasoleva olukorra. “Heade toetajate poolt pakuti meile samasugust betoonposti ja uut valgustit,” ütles Ojasoo. Kärdla linna tänavavalgustuse hooldusfirma OÜ Väino&KO aga soovitas sellest plaanist loobuda. Põhjuseks, et lõhutud mast oli liialt sõiduteel, puude keskel ja sellel puudus ka tugi, mis liini lõpumastil kindlasti olema peaks. Mitme osapoole kokkuleppel paigaldati nüüd uus, kaasaegne valgusti rohkem Konsumi poole, puudest eemale.
Kõik paigaldustööd tegid vabatahtlikena Hiiumaa motoklubi liikmed, uue valgusti hankis Hiiu vallavalitsus.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411