Teisipäev, september 1, 2015
 

Mere­kiirabi

Eelmisel nädalal sõlmisid Vormsi merepääste selts ja terviseamet lepingu merekiirabi teenuse osutamiseks.
“Lepingu tulemusel paraneb navigatsioonihooajal Lääne-Eesti saarestikus Vormsi, Hiiumaa, Haapsalu ja Noarootsi vahelisel alal kindlasti mereohutus, sest nüüd on meil ametlikult võimalik koostööpartneritele pakkuda merekiirabi teenust,” ütles seltsi esindaja Urmo Pollisinski,
kelle sõnul ollakse valmis merekiirabiteenust osutama vajadusel ka näiteks hiidlastele.
“Sõlmitud leping tähendab abivajajale võidetud minuteid olukorras, kus isegi sekunditel võib olla kriitiline tähendus,” ütles terviseameti tervishoiu valdkonna juht Üllar
Kaljumäe.
Varasemast tegutseb Vormsi saarel terviseameti toel regionaalhaigla organiseeritud kohalik kiirabiüksus, samuti perearsti telemeditsiiniline lahendus.
Põhja-Eesti regionaalhaigla erakorralise meditsiini ülemarst Arkadi Popov selgitas, et nüüd lisandub seltsi kaatri näol veel üks võimalus parandada antud regiooni kiirabipatsientide hospitaliseerimise logistikat. “Seda eelkõige situatsioonides, mille puhul patsiendi elu ei ole otseselt ohus, kuid on ikkagi oluline tema operatiivne toimetamine mandri haiglasse,” lisas Popov.
Vormsi merepääste selts on sel aastal kahel korral pakkunud merekiirabi teenust. Vormsi saarel on sel aastal kokku olnud 53 kiirabiväljakutset. Mandrile on vajanud transporti üheksa inimest – politsei- ja piirivalveameti (PPA) lennusalga kopterit on kasutatud kahe inimese transpordiks, liinireisiga on toodud mandrile kolm, PPA kaatriga on transporditud kahte isikut, sama palju ka Vormsi merepääste seltsi päästepaadiga.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411