Reede, september 4, 2015
 

Märdist sai märter

Vallavanem Georg Linkov saatis Lauka põhikooli direktorile Märt Rannastile skandaalse kirja, milles ta oma volitusi ületades keelas veel ametisoleval koolijuhil 1. septembri aktust korraldada ja kõnet pidada.
34 aastat samas koolis töötanud, neist 17 aastat koolijuhina ametis olnud Rannastist sai kirja avalikustamise hetkest peale märter. Õpetajate koolieelsel kogunemisel omavahel ainult sellest räägitigi. Ja mitte ainult seal.
Külaseltsid korraldasid koolimajas saja osalejaga toetuskoosoleku, lapsevanemad ähvardavad valda kohtuga (arvamuslugu HL lk 2)
ning lehe andmetel kavatseb Hiiu valla volikogu vallavanemale umbusaldust avaldada.
Märt pidas oma keelatud kõne. Kõne oli pidupäevale sobilik ja erinevalt vallavanema kõnest, ei rääkinud koolijuht sõnagi konfliktist, millest kõneles samal aktusel nii mõnigi teine. Sest 1. september peab jääma lastele – see oli Märdi seisukoht.
Kui veel keegi asjaomastest pole aru saanud, siis Lauka kooli ja Märt Rannasti koolijuhina jätkamise vahele on kogukond tõmmanud võrdusmärgi ja sellest on saanud põhimõtteline küsimus. Sest Rannast seisis iseseisva Lauka kooli eest ja just sellepärast ta koondati.
Märter on selles koolivõrgu muutuste virr­varris, mida Hiiu vald ilmselt enam hallata ei suuda, saamas ka teisest koolijuhist. Seni vaid Kärdla kooli juhtinud Ivo Eesmaa istub juba neljal toolil: poole kohaga juhib ta Hiiumaa ametikooli, poole kohaga Hiiumaa riigigümnaasiumi, kolmveerand kohaga Kärdla ühisgümnaasiumi ja veerand kohaga Lauka põhikooli.
Kus ta siis sel kooliaastal tööd teeb?
4. september 2015

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411