Reede, september 25, 2015
 

Linkov põletab sildu?

Hiiu vallavanem Georg Linkov teatas volikogu septembrikuu istungil volikogu liikme küsimusele vastates, et tema ei ole seotud IRLi fraktsiooni allkirja kandva 4. septembri pressiteatega. Kas Linkov on unustanud, et valiti vallavanemaks just IRLi nimekirjast ja oma toetushääle andsid ka Üks Hiiumaa liikmed?
Meenutagem, et selles pressiteates lubasid võimukoalitsiooni osapooled, IRL ja Üks Hiiumaa, et vallavanem arvestab edaspidi vallavolikogu otsuste elluviimisel senisest enam demokraatliku juhtimise põhimõtteid. See tähendab, et otsuste tegemisel kuulatakse ka kogukonna häält.
Oktoobrikuu volikogus seisab Linkovil ees umbusaldusavaldus. Ka selle avalduse koostajad volikogu opositsioonist on veendunud, et vallavanem ei ole suutnud valda juhtida demokraatlikule ühiskonnale sobivalt.
Demokraatiat napib ka käimasolevas valla arengukava uuendamisprotsessis.
Lauka kooli liitmiskatsed ja koolijuhi ametist kangutamine aktiviseerisid vallaelanikud ja arengukavasse tuli hulk ettepanekuid, mida eriti vist ei oodatud. Miks muidu jäeti juht- ja töörühmad kokku kutsumata ning alustati rehkendust sisuliselt poole pealt.
Nagu tänasest lehest lugeda, ei kuulata ka kriitikat ning vallavalitsus tahab tehtud vigadele vaatamata arengukava protsessiga edasi minna.
Ehk loodab Linkov korrata eelmise aasta käiku, kui vaid 18 päevaga ja enamushäältega viidi arengukavasse sisse asutuste liitmine? Ehkki ühinemislepingus oli kirjas teisiti.
Ka Lauka koolipere esimesel, veel päris sõbralikul arupidamisel polnud Linkovil aega inimesi ära kuulata. Tõusis ja teatas, et jääb nii nagu arengukavas kirjas st koolid liidetakse.
Milleks põletada sildu – lõpuks üksi sel sillal seista võib olla päris kole.

25. september 2015

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411