Teisipäev, september 15, 2015
 

Kassari kultuurineljapäevade lõpuõhtu tüdruku lauludega

erakogu
Maist septembrini igal neljapäeval Kassari saarel toimunud Kassari kultuurineljapäevade (KKNP) teise hooaja lõpetab näitleja ja laulja Mari Jürjensi (Pokinen) kontsert “Laul tüdrukust”.
“Kontserdiga soovivad sarja korraldajad tänada kõiki neid abilisi, kes kultuurineljapäevade kordaminekule kaasa aitasid,” ütles KKNP projektijuht Margit Kääramees.
Laulev näitleja Mari Jürjens on andekas ja mitmekülgne noor naine, kes oma imelise hääle ja südamlike lauludega võitnud paljude eestlaste südamed. Ta on lõpetanud Viljandi kultuuriakadeemia näitleja erialal, on tegutsenud vabakutselise näitlejana ja olnud Von Krahli teatri trupi liige. Praegu täidab aga maailma kõige olulisemat rolli, olles väikeste kaksikute poegade ema.
2010. aastal ilmus tema esimene sooloplaat “22”, mille kohta on ta ise kirjutanud nii: “Minu laulud on loodud minust endast ja räägivad omast ajast. Ometi püüavad need kuidagi igavikku tähendada. Ma loon hetkel, mil miski on minus valitsev. Ja inimest valitsevad siiski väga igavikulised tundmused…”.
Mari toob oma isiklikud laulud kuuldavale peamiselt akustilise kitarri saatel, mida ta ise mängib. Kitarr ei ole aga sünnist saati Mari kaaslane olnud, kooliajal õppis ta hoopiski viiulit ja laulis erinevates koorides. Seitse aastat tagasi sai ta kitarri jõulukingiks, asus seda siis omal käel õppima ning seejärel hakkas ise ennast laulmise ajal saatma.
Mari Jürjens on sisse laulnud Vaiko Epliku loodud laulud multifilmile “Suur maalritöö” ja loonud ise muusika Ilmar Raagi filmile “Kertu”. Paljud tema loodud laulud on saanud omamoodi hittideks, nagu “Sõpradele”, “No näed”, “Kord saan” jt.
2013. aastal ilmus laulja teine soololaulude plaat “Maa saab taevani”, mis sai valmis täpselt lauljatari 25. sünnipäevaks.
Tavapäraselt kas üksi või koos ansambliga Mamm esinenud Mari Jürjens on ka koos Riho Sibulaga esitanud Eestimaa kirikutes kontserdisarja “Teistmoodi jõulud” (detsembris 2013). Koos on üles astutud ka tänavuses kontserdisarjas Kaunid Kontserdid Käsmus. Koos lapsepõlvesõbranna Eeva Talsiga ansamblist Curly Strings on kirjutatud laul “Teistpool nurme” ja tänavu suvel toimus nende ühine kontserttuur “Kohe näha, et vanad sõbrad…”. Mari Jürjens esines ka tänavusel Hiiu Folgil.
KKNP ja Orjaku sadam ootab kõiki hea muusika sõpru juba sellel neljapäeval päikeseloojangu ajal – “Sadamas näeme!”

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411