Teisipäev, september 29, 2015
 

2+ põnevat näitust

Filokartia on võõrsõnade leksikoni põhjal lihtsalt ’piltpostkaartide kogumine’. Ei pea need just vanad olema, aga vanad on just need kõige põnevamad. Ja neid saab näha esialgu veel selle kuu lõpuni. Juhul kui on võimalus näitust pikendada (see selgub homme), siis veel 14. oktoobrini ja sellest kirjutan pikemalt reedeses lehes.
Jutt käib Pikas majas juba kaks nädalat näha olnud vanadest Kärdla vaadetest postkaartidel alates 1903. aastast. Kogu omanik ja ka väljapaneku koostaja on eraisik nimega Andrus Martin. Temast ja tema sattumisest just Hiiumaaga seotud kaartide kogumisse juba reedeses lehes. Härra Martini kogu on eksponeeritud suures saalis, aga kui juba Pikka majja minna, siis tuleks üksiti vaadata ära ka meie oma kaks näitust – “Puud on midagi muud” ja köögid läbi aegade.
Kirjutan seda siin selle pärast, et sattusin meie muuseumi alles sel laupäeval, kui postkaardinäitus oli ametlikult juba reedel lõppenud. Lunisin esialgu paar päeva lisaks, sest tahaksin, et te kõik seda näeksite. Erilist tähelepanu juhin postamendil olevale lugemismaterjalile: seal on põnevaid artikleid ja autori oma kommentaare, nii et kirjutasin nende lugude kausta lõpus olevale arvamustelehele, et autor vääriks teaduslikku kraadi – nii põhjalik ja huvitav on see kõik.
Lisaks vanadele ja väga lokaalsetele vanadele postkaartidele on keskuse Ave Vita! saalis viimaseid nädalaid avatud kaasaegsete postkaartide (2013–2015) näitus kogu maailmast. Seda saab vaadata teile sobival ajal kuni 14. oktoobrini. Olge ainult head ja helistage, palun, u 15 minutit ette telefonil 5553 9842, et tulete: siis jõuaksin oma südant valmistada, nagu ütles Väike Prints.

Ave Alavainu

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411