Teisipäev, september 22, 2015
 

2 matka-, 8 õpperada

Harda Roosna | Hiiu Leht
Veebileht Elustilist.ee autor Tiina Neemoja pakub välja 55 kaunist matkarada üle Eesti. Hiiumaalt on sellesse nimekirja sattunud neli. Need on 1 km pikkune Vanajõe oru õpperada, 1,5 km pikkune Rebastemäe õpperada Kõpus, 5,5 km pikkune Kärdla–Tõrvanina matkarada ja 11 km pikkune Leemeti–Õngu matkarada. Viimaselt pääseb ka Tihu metsaonni juurde ja mullu rajatud 200 m pikkusele laudteele, mis lõppeb kaunile järvele rajatud vaateplatvormil.
Ristna looduskeskuse teabetöötaja Evelyn Pähna sõnul on riigimetsa majandamise keskusel (RMK) Hiiumaal kaheksa õpperada ja kaks matkarada, millest enamus asuvad Kõpu poolsaarel. Lisaks eelpoolnimetatutele ootavad loodussõpru veel Kaleste õpperada (1,8 km), Hirmuste õpperada (1,3 km), Neljateeristi õpperada (3 km), Palli õpperada (1,5 km), Mägipe õpperada (2 km), Looduskeskuse õpperada (1,5 km) ning Leemeti matkarada (2km+3km).
Pähna lisas, et Leemeti–Õngu matkarada ei ole täies ulatuses erilist kasutust leidnud. Küll aga on Leemetis 2+3 km pikkune rada, kus lumisel talvel saab suusatada. “Rajad on korras ja kui lund vähe, saab kõigil radadel matkata ka talvel,” kinnitas Pähna.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411