Reede, august 21, 2015
 

Saekoolitused kasvatavad meistreid

Harda Roosna
Hiiumaast on saamas tõsine vigursaagimisekants. Eelmisel nädalal põrisesid mootorsaed Kärdla ühisgümnaasiumi tööõpetuse maja juures. Kärdla kooli õpetaja Ain Jepišovi eestvedamisel peeti seal 13. korda vigursaagimise kursust.
Rakvere reaalkooli õpetaja Aivar Tammla, kes sellel koolitusel osales juba kümnendat korda, leidis ühe paku seest kurva näoga kodusea portree. Vinni-Pajusti gümnaasiumist Rein Leichter saagis Kärdla keskväljaku jõulukuuse jupist välja paari meetri kõrgust konna.
Kokku osales tänavusel täiendkoolitusel viis õpetajat. Lisaks Jepišovile, Tammlale ja Leichterile saagisid siin Narva Eesti kooli õpetaja Aleksander Putškov ja Aruküla põhikooli õpetaja Aron Lips.
Ain Jepišovi sõnul osaleb koolitusel keskmiselt kuus kuni kaheksa inimest aastas. “Kodus on keeruline leida kahte vaba päeva ainult saagimiseks, siin saavad nad pühenduda,” selgitas Jepišov, miks nii mõnigi osaleja tuleb saekursusele korduvalt. Tänavu said osalised saed sisse lüüa Kärdla jõulukuusest järele jäänud pakkudesse.
Juhendaja Ivo Mänd kiitis, et hiidlaste osalusprotsent vigursaagijate “laulupeol”
Varbolas on tänu saekoolitustele uskumatult kõrge. Tänavu oli 39 Varbola Puu skulptorist koguni kümme hiidlased: Ivo Mänd, Liisa Vahtra, Annabel Vahtra, Silver Treiman, Virge Treiman, Naatan Treiman, Maire Põldma, Marje Põldma ja Talis Põldma. Nagu perenimedest näha on kujunemas lausa vigursaagijate dünastiad.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411