Teisipäev, august 4, 2015
 

Pankrotis Avies jätkab

Harda Roosna
Juunist pankrotis lennufirma Avies võlausaldajad nõustusid firma tervendamiskavaga ja otsustasid 8 miljonilise võlakoormaga ettevõtte tegevust praegu mitte lõpetada.
15. juulil kogunesid Harju maakohtus üldkoosolekule pankrotis lennufirma Avies võlausaldajad, et otsustada firma tegevuse lõpetamine või jätkamine. Suure häälteenamusega võtsid võlausaldajad vastu pankrotihalduri Veli Kraavi ettepaneku firma tegevust mitte lõpetada ja püüda ettevõtet tervendada.
Pankrotis firma puhul on päris haruldane, et firma jätkab tegevust ja on raskustest hoolimata isegi kasumit teeninud. Kraavi ütles Hiiu Lehele, et sellise võimaluse andmine näitab, et ettevõttel on potentsiaali olukorrast välja tulla. “Olemas on võimalus asju korda saada,” kinnitas Kraavi. Peaeesmärgiks nimetas ta seniste liinide käigushoidmist, mida Avies teenindab. Need on Tallinna–Kärdla, Tallinna–Kuressaare ja Tallinna–Stockholmi lennuliinid.
Kraavi rääkis, et nüüd võtab natuke aega kuni võlausaldajad oma nõudeid täpsustavad, käib ettevõtte tervenduskava koostamine ning võlgniku läbirääkimised võlausaldajatega kompromisside leidmiseks. “Edasiliikumine protsessidega jääb sügisepoole,” lisas pankrotihaldur.
Harju maakohus kuulutas lennufirma ASi Avies pankroti välja juuni lõpus.
Praegu on Aviesi vastu esitatud 26 võlanõuet, kokku 8,3 miljonit eurot.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411