Teisipäev, august 18, 2015
 

Nukuteater alustas lastejoogaga

Harda Roosna
Kärdla nukuteatri juhatuse liige Kersti Ojasalu tegi algust lastejoogaga, mis mõeldud kolme- kuni kuueaastastele. Ojasalu rääkis, et tema korraldatav lastejooga on nagu muinasjutuline võimlemine. “Räägin lugu ja samal ajal võtame joogapoose,” selgitas ta ja lisas: “Võimlemisega samaväärselt suur osa on lõdvestumisel: kuulatamine ja süvenemine, oma hingamise ja helide jälgimine ning kujutluspiltide moodustamine.”
Ojasalu on lastega tegeledes kogenud, et tänapäeva lapsed on väga hajevil, lastejooga aga annab põnnidele võimaluse rahuneda ja pingeid maandada.
Esimeses lastejooga tunnis 8. augustil osales neli last koos saatjaga. Ojasalu rääkis, et joogatunni lõpuks olid kõik teki all rahunenult mõnulemas. Üks osalenud poistest ütlenud pärast tundi oma vanaemale: “Järgmisel korral tuleme kindlasti jälle!”
Järgmine joogatund on juba sel laupäeval algusega kell 11 Kärdla nukuteatris (Uus tn 1). Ühekorraga saab tundi läbi viia kümnele põngerjale. Lastejooga tunnid on lastele tasuta.
Sügisel hakkab Ojasalu korraldama joogatunde ka vanematele lastele. Kersti Ojasalu tegeleb ise kundalini joogaga. Lastejoogat õppis ta tänavu juunis Harjumaal Padise vallas Hatu mõisas korraldatud kursustel.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411