Reede, august 7, 2015
 

Nööbist kinni

Milliseid meetmeid on rakendatud, et takistada taudi levikut Saaremaale ja teistele saartele? Miks ei ole võetud kasutusele abinõusid nagu näiteks desomatid Rohuküla ja Virtsu sadamates?
Vastab VTA osakonnajuhataja Maarja Kristian: “Kuni sigade Aafrika katku viirus pole levinud Läänemaale, pole saared otseselt ohustatud. Olukorra muutumisel on võimalik rakendada lisameetmeid, sh desomatte. Eeskätt saab viiruse farmist eemale hoida seakasvataja ise, rakendades kõiki vajalikke bioohutusmeetmeid: desobarjäärid farmi territooriumile sissesõidul nii transpordivahenditele kui inimestele, riiete ja jalanõude vahetus, territooriumi tarastamine metssigade ligipääsu vältimiseks. Ka on VTA soovitanud kõigil seakasvatajatel vältida metsas käike.”

PM

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411