Reede, august 28, 2015
 

Metssigu tuleb lasta pool tuhat rohkem

Veebruaris leppis Hiiu maakonna jahindusnõukogu kokku tänavuse metssigade minimaalse küttimismahu – 707 isendit. Keskkonnaameti peadirektori Andres Onemari äsjase käskkirja järgi tuleb saarel sel jahihooajal küttida aga vähemalt 1200 metssiga.
Lähinädalatel koguneb maakonna jahindusnõukogu arutama ameti etteantud metssigade küttimismahtu jahipiirkondade kaupa. Nõukogu esinaine Kaja Lotman ütles, et kui kokkuleppele ei jõuta, teeb otsuse keskkonnaamet.
Keskkonnaameti pressiesindaja Sille Ader lisas, et kui jahtkonnad ei suuda etteantud mahtu täita, ehk kui pole piisavalt sigu, keda küttida, vaadatakse ametis küttimismahud uuesti üle ja vajadusel korrigeeritakse.
Suurema küttimismahu eesmärgiks on peatada metssigade jätkuv arvukuse tõus ja vähendada üldist arvukust. Kaja Lotmani esitatud andmetel on Hiiumaal viimasel kolmel jahihooajal kütitud metssigu: 2012. aastal – 1015, 2013 – 850 ja 2014 – 908. Metssiga võib küttida aastaringselt, jahihooaeg kestab 1. märtsist veebruari lõpuni

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411