Teisipäev, august 11, 2015
 

Kuhu läks vihm ehk muljeid Hiiumaa IX puhkpillipäevadelt

Aivar ValkKõik, kes said 29. juulist 2. augustini osa Hiiumaa IX puhkpillipäevade kontsertidest võisid oma silmaga veenduda, et puhkpillimuusika on tuulestki tõhusam vahend vihmapilvede laialiajamiseks.

Kui terve möödunud reede kallas Hiiumaa eri paigus vihma, siis kõige vähem sai seda Emmaste. Olid ju siia harjutama kogunenud puhkpillipäevadel osalejad ehk noored (ja mõned veidi vanemad) muusikud Keilast, Tabasalust, Paidest, Põlvamaalt, Saaremaalt, Lihulast, Lätist Kekavast ja muidugi Emmastest.
Reede õhtul Käinas toimunud avakontserdil säras juba päike ja nii mõnelgi orkestril õnnestus ka laupäevahommikuse äratusmängu käigus vihm eemale peletada.
Sama selge oli taevas laupäeva õhtul Sõru paadikuuri kohal, kus astusid eraldi üles kõik osalevad orkestrid ning kuulajad-vaatajad said särtsaka muusika saatel tantsu keerutada.
Ka pühapäeva hommikupoolikul toimunud rongkäiku ja väikest lõpukontserti Kärdlas Marditrummil ei julgenud vihm häirida.
Lisaks ühistele ülesastumistele ja Läti-Eesti maavõistusele jalgpallis (Eesti võitis 3:1) said noored päris mitu päeva nautida Emmaste kooli sööklas maailma parima koolikoka Evelyn Paumehe vaaritatud toite. Temale sai osaks kõige tormilisem aplaus, kui puhkpillipäevade kordaminekuks oma panuse andnutele tänukirju jagati.
Üheksandat korda Hiiumaa puhkpillipäevadel osalenud ja juba aasta enne esimesi ametlikke puhkpilli-päevi oma orkestriga Emmastes laagris olnud Valdo Rüütelmaa, kes on nii Keila kui Tabasalu noorteorkestrite dirigent, lausus Sõrul toimunud “galakontserdil”, et teist sellist organisaatorit ja eestvedajat nagu Toomas Paap on puhkpillimuusikute seas raske leida.
Loodan kogu südamest, et Toomasel jagub entusiasmi, jõudu ja toetajaid, et puhkpilliasja Hiiumaal edasi ajada. Siis on lootust, et ka järgmisel suvel on vihmapilvedel põhjust taanduda, kui järjekorras juba kümnendateks puhkpillipäevadeks saarele kogunenud noored ja andekad muusikud oma pillidel kõlada lasevad.
Madli Valk

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411