Teisipäev, august 25, 2015
 

Keskkonnarikkumisi oli vähem

Poolaastaga kasvas keskkonnainspektsiooni kontrollimiste arv eelmise aasta sama ajaga võrreldes, samas õigusrikkumisi registreeriti vähem.
Esimese kuue kuuga tehti 4409 kontrollkäiku, mida on 314 rohkem kui mullu sama ajaga. Samas alustati tänavu keskkonnaalaste õigusrikkumiste põhjal 861 väärteomenetlust ehk 161 menetlust vähem kui mullu.
Kontrollimiste arvu kasv oli seotud peamiselt välisõhu kontrollimistega. Enim inspekteerimisi viidi läbi kalapüügivaldkonnas, täpsemalt kutselise püügi ja püügipiirangutest kinnipidamise (keeluajad, -kohad) kontrollimiseks, samuti jäätmevaldkonnas.
Sarnaselt eelmiste aastatega registreeriti ka tänavu arvukamalt kalapüügi ja jäätmeseaduse nõuete rikkumisi, vastavalt 248 ja 191 rikkumist. Jahiseaduse rikkumisi tuvastati 106 ja looduskaitseseaduse rikkumisi 104 korral. Ülejäänud 212 õigusrikkumist jagunesid 11 erineva valdkonna vahel.
Hiiumaal tehti esimesel poolaastal 164 kontrollkäiku. Seda on 17 rohkem kui eelmise aasta sama ajaga, kui kontrollkäike oli 147.
Rikkumiste põhjal alustati Hiiumaal tänavu esimese kuue kuuga 13 väärteomenetlust, sh 4 kalapüüginõuete, 5 looduskaitseseaduse, 1 jahiseaduse ja 3 veeseaduse nõuete rikkumise alusel. Mullu alustas Hiiumaa büroo esimese poolaasta jooksul 10 väärteomenetlust.
Kogu Eestis alustati esimesel poolaastal alustati kuus kriminaalmenetlust, neist kaks kalapüügiseaduse ja kaks metsaseaduse alusel, üks seoses jäätmenõuete ja üks jahinõuete rikkumisega. Hiiumaal kriminaalmenetlusi ei alustatud.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411