Teisipäev, august 18, 2015
 

Ansambel Naised Köögis laulab Orjakus

Erakogu
Reedel astub Orjaku külamajas üles huvitav muusikaline kollektiiv – ansambel Naised Köögis kontserdiga “See pole vaid sääskede ja siilide öö”.
Muusikat teevad selles loomingulises koosluses eesti-rootsi muusik Sofia Joons (laul, viiul, kitarr), luuletaja Kristiina Ehin (laul), rahvamuusik Katrin Laidre (laul, karmoška) ja regilaulik Kairi Leivo (laul).
Ansambli liikmed räägivad, et Naised Köögis sündis mõned aastad tagasi Viljandi aguliköökides, kui praegused ansambliliikmed veel kõik selles linnas elasid. Õhtuti peale tööd satuti aeg-ajalt kellegi juurde kööki, sest koos tundus toredam süüa teha ja lapsi kantseldada. Kuna kõiki nelja ühendas huvi rahvalaulude ja -muusika vastu, hakati endalegi ootamatult koos laule tegema, nii tuntud laule uude kuube pannes kui päris uusi lugusid luues. Pika loomeprotsessi tulemusel valmisid nelja naise elukogemusest ja koosloomiserõõmust tänapäevased autorilaulud ja juba tuntud rahvalike laulude töötlused.
Nagu loojad ise ütlevad, oli loomeprotsess kohati väga pikk ja vaevaline, kuni jõuti kõiki rahuldava tulemuseni. “Argitoimetused pole enam koormaks ja köök muutub maailma mõnusamaks kohaks, kui on sõbrad, kellega koos laulda just seda, mis on hingel!” oli tehtud töö ja nähtud vaeva tulemus, mida kõik naudivad.
Naised Köögis on esinenud Viljandi Pärimusmuusika festivalil, Peterburi Eesti saatkonnas, Tartu kirjandusfestivalil Prima Vista, Viru folgil, Seto folgil ning mitmel-mitmel teisel kultuurisündmusel. Sel aastal tuli välja nende esimene heliplaat “See pole vaid sääskede ja siilide öö”, mille esitluskontserdid olid väga menukad. Ajendatuna esinejate ehedusest ja plaadi menust kutsus Orjaku külaselts ansambli esinema ka Hiiumaale ja kõigile sobivaks ajaks sai reede, 21. august kell 19. Piletid müügil Orjaku külamajas ja ka enne kontserdi algust.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411