Teisipäev, juuli 21, 2015
 

Viis soovitust äikeselise ilma tarvis

1) Pikse lähenedes või kodust lahkudes lülita välja elektri­seadmed. 2) Ära tee ahju ega pliidi alla tuld, kuna suits juhib hästi elektrit. 3) Korista hoov lahtistest esemetest ning sule aknad – äikese ajal võib tuul tugev olla. 4) Autoga sõida ettevaatlikult, kuna sähvatus võib pimestada. 5) Ära varju puude alla, vaid otsi lagedam ning nõgusam koht (eriti tuleb vältida lehtpuid, kuna neid tabab välk kõige sagedamini).
Soovitav on hankida piksekaitseseadmed ning paigaldamisel pidada nõu spetsialistiga. Kui piksevarras juba olemas, tuleks kontrollida korraliku maanduse olemasolu, kuna selle puudumisel juhib varras pikse otse majja.
Õnnetuse korral helista kohe hädaabinumbril 112.
Lastele võib selgitada, et ohtlik ei ole müristamine, vaid välk.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411