Teisipäev, juuli 7, 2015
 

Taimedega lõngu värvima

Suuremõisas tegutsev Hiiumaa ametikool (HAK) korraldab nädalavahetusel põhjaliku taimedega värvimise kursuse “Mõisamaade värvid – taimedelt lõngale”, mida juhendab tekstiilikunstnik Airi Gailit.
Kahepäevasel 20 tundi vältaval koolitusel räägib Gailit villakiudude omadustest, taimedega värvimise ajaloost ja traditsioonidest, tutvustab värvitaimi ja erinevaid peitsaineid. Ühiselt võetakse ette ka praktilised värvimistööd. Igal kursuslasel valmib põhjalik värvinäidiste komplekt ja saab värvida veidi ka isiklikku villast või siidist materjali.
HAKi koolitus- ja infojuht Jane Üksik viitas, et kursusele on veel kohti ning oodatud on nii kogenud värvijad kui uued huvilised. Airi Gailit on hinnatud koolitaja: mullu valiti ta Tartu Rahvaülikooli aasta õpetajaks. Taimevärvide vallas on tema suur eeskuju hiidlasest värvi- ja ravimtaime raamatute autor Aivi Maandi.
Kursuse ajal, 11.–12. juulil on mõisas ka külastusmäng “Unustatud mõisad”.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411