Reede, juuli 17, 2015
 

Nööbist kinni

Kui palju on Eestis omavalitsusi, mis taotlevad riigilt maad munitsipaalomandisse, et jaotada see kinnistuteks, ehitada välja kommunikatsioonid ja jagada siis kinnistud ehitusõiguse kaudu noortele peredele?
Vastab maaameti peadirektori asetäitja Anne Toom: “Kehtiva riigivaraseaduse § 34 alusel saab kohalik omavalitsus riigilt taotleda elamumaa otsustuskorras võõrandamist alla hariliku väärtuse ehk müügihinnaga 65 protsenti selle harilikust väärtusest. Kohalik omavalitsus saab riigilt elamumaad taotleda juhul, kui maa perspektiivne kasutus on kooskõlas valla- või linna üldplaneeringuga või kui on tegemist detailplaneeringu alusel moodustatud elamumaa kruntidega. Lisaks peab kohalik omavalitsus põhjendama maa soodustingimustel saamise vajadust. 2013. aastal ostis soodushinnaga elamumaad viis omavalitsust, ka Käina. 2014. aastal oli ostjateks neli omavalitsust: Käina, Värska, Sangaste ja Saare vald – kokku 57 ha, sel aastal ostis Iisaku vald noortele peredele 82 ha maad. Menetluses on Kõlleste valla, Alatskivi valla ja Haljala valla taotlused elamumaade võõrandamiseks.”

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411