Reede, juuli 10, 2015
 

Nööbist kinni

Süütegu, kuritegu, väärtegu – kuidas neid mõisteid eristada?
Vastab justiitsministeeriumi karistusõiguse ja menetluse talituse juhataja Tanel Kalmet: “Süütegu on laiem mõiste ning hõlmab endas nii väärtegusid kui kuritegusid ehk teisiti öelduna jagunevad süüteod väärtegudeks ja kuritegudeks. Väärteod on väiksemad rikkumised, millele ei järgne kriminaalmenetlust ega kriminaalkorras karistamist. Väärtegude eest saab karistada rahatrahvi, aresti või sõiduki juhtimise õiguse äravõtmisega. Kuritegu on raskem rikkumine, mille eest saab karistada rahalise karistuse või vangistusega. Kui isik paneb toime teo, mis vastab väärteo- ja kuriteokoosseisule, karistatakse isikut üksnes kuriteo eest. Kui kuriteo eest karistust ei mõisteta, võib isikut karistada väärteo eest.”

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411