Reede, juuli 10, 2015
 

Nööbist kinni

Millised jaanuarist jõustunud karistussseadustiku muudatused mõjutavad kuritegevuse statistikat?
Vastab justiitsministeeriumi pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik: “Peamiselt mõjutas revisjon registreeritud varavastaste kuritegude ehk näiteks varguste ja kelmuste arvu. Seda eelkõige kuritegude ja väärtegude piiri tõusu tõttu 64 eurolt 200 euroni. Samas saab öelda seda, et varavastaste süütegude koguarv kasvanud ei ole, see tähendab, et registreeritud väärtegude arv kuritegude asemel pole kasvanud. Samuti on otseselt revisjoniga seotud liikluskuritegude registreerimise kasv. Seadus ei muutunud joobes juhtimise kuritegude osas, kuid kuna alates 1. jaanuarist kehtib uus kuriteokoosseis ehk sõiduki süstemaatiline juhtimine ilma juhtimisõiguseta, on selle arvelt kasvanud liikluskuritegude registreerimine.”

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411