Reede, juuli 17, 2015
 

Leidke ja aidake tegijaid!

Ikka on nii, et mõni ettevõtmine algab tühjalt kohalt heast ideest ja kui leidub ka väärt eestvedaja, siis sünnibki suursündmus. Hiiumaa nägu kujundavad Kärdla kohvikutepäev, Hiiu Folk, Hiiumaa maraton, Tuulekala festival ja paljud teised.
Üks, mis pikendas suvesündmusi ja tõi teadmise, et siin saarel ikka veel kala püütakse, oli ka Kõrgessaare sadamas peetud Lestafest. Tänavu seda ei toimu ja sellest on kahju.
Lihtne on tellida kohale esineja, kontsert või atraktsioon ja selle eest maksta, kuid tulemus sarnaneb sellele, mida näeb mujalgi. Palju keerulisem on leiutada midagi omanäolist, kohalikud esinejad-tegijad kaasa kutsuda, sõlmida kokkulepped, otsida vahendeid, kirjutada projekte. Tulemus aga saab siis omanäoline nagu seda oli Lestafest ja nagu on paljud teised Hiiumaa suvesündmused, mille pärast saarele tullakse.
Jälle jõuame selleni, et iga algatuse eesotsas on sädeinimene, kellel on ideid ja kes oskab teha koostööd. Sädeinimesed, kes oskavad teisi enda ümber koondada, on väärtuslikud. Neid tuleb hinnata, neid ei tohi üksi jätta ja neid tuleb toetada. Neid tuleb innustada ja motiveerida ja neid tuleb juurde leida.
Loodame, et Hiiu vald kogub aastakese jõudu ja ideid, leiab innukad tegijad ning nagu pausiaasta pidanud aasta ema valimine, tuleb ka Lestafest taas. Ja ikka Kõrgessaare sadamas.
17. juuli 2015

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411