Teisipäev, juuli 21, 2015
 

Hiiumaal kinnisvaratehinguid vähem

Eesti notarid tõestasid tänavu esimesel poolaastal mullu sama ajaga võrreldes 715 kinnisvaratehingut rohkem. Peamine kasv leidis aset teises kvartalis.
Kõige enam on kasvanud kinnisvaratehingute tõestamine Harjumaal, kus on tehtud tänavu esimesel poolaastal 1101 tehingut rohkem kui mullu samal ajal. Märkimisväärselt on tehingute arv tõusnud ka Läänemaal, Järvamaal ja Tartumaal. Kinnisvaratehingute arv on kukkunud kõige enam Ida-Virumaal (502 tehingu võrra), aga langenud on tehingute arv ka Lääne-Virumaal, Jõgevamaal, Võrumaal, Saaremaal ja Hiiumaal. Teistes maakondades võib täheldada väikest tehingute arvu kasvu.
“Kinnisvaraga seotud tehingute arv on küll juba mitu aastat tõusuteel, kuid kinnisvarabuumi ajaga võrreldes on tehingute arv jätkuvalt ligi poole väiksem,” rääkis Eesti notarite koja esimees Tarvo Puri. “Ilmselt on oma osa selles, et vähenenud on kinnisvaraga äritegemine ning ost ja müük puudutab peamiselt eluaseme vahetamist,” sõnas Puri. “Samas on tehingute arv kiirelt tõusmas, mis viitab, et turg on aktiivne ja madalseisust oleme üle saanud.”

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411