Reede, juuni 12, 2015
 

Võõrast omainimene

Millal sa Hiiumaale elama tulid? See on küsimus, mida võime üha sagedamini enda kõrval elavalt hiidlaselt küsida. Aktiivsemad põlishiidlased rändavad aina kiirenevas tempos saarelt välja. Kes jäävad ülal hoidma saareelu tuld? Vaadake enda ümber! Paljud leheveergudelegi jõudnud sädeinimesed meie kõrval on mingil ajal siia elama tulnud mujalt.
Tänase lehe esikaaneloos on uued tulijad Lõuna-Eestist. Kõik Tahkuna tuletorni külastajad on järgmised kümme aastat nende mõjutada. See on usalduse küsimus. Edith Sööt ja Tõnu Laasi leidsid tee siia messilt “Maale elama”. Nad on messikontaktidest ühed esimestest, kes olid valmis oma elu muutma ja end saarega siduma.
SA Tuuru on sel messil saareelu kiitnud kaks aastat ja saavutanud kontakti ligi 140 tõsi­-
sema huvilisega. Tuuru juhataja Kristjan Arunurme sõnul on tegelikult imekspandav, et keegi juba nii kiiresti Hiiumaale tuli. Esiti küll suveks, ent pikaajalise siduva lepinguga.
Arunurm leiab, et messidel saavutatud kontaktid on palju pikema vinnaga ja on väga hästi kui esimesed viis peret tulevad siia elama viie aasta pärast. Ta rääkis, et tagasiside põhjal on praegu põletavaim probleem Hiiumaa kinnisvara mittevastav hinna ja kvaliteedi suhe. Töökoht on tullatahtjaile vähemolulisem, sest paljudega tuleks töö kaasa IT abil.
Hiiu Leht leiab, et SA Tuuru töö maale elama tulla soovijatega on väärt kiitust ja seda tööd tuleb kindlasti jätkata. Vali koputus läheb aga kõigi tööandjate, sh omavalitsusjuhtide südamele: kutsu võõrast aga hoia ka omainimest!
12. juuni 2015

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411