Reede, juuni 12, 2015
 

Teise Kõpu motopäeva rosinad

Harda Roosna
Kõpu kool korraldab laupäeval, 20. juunil teise motokrossi õppepäeva, mille rosinateks sõiduk krossimotikatega ja Teele Viira kontsert.

Motopäeva korraldaja Valeri Gramakovski sõnul on seekord lisaks noortele tsiklihuvilistele väga oodatud kõik, sest tunduvalt rohkem on tegemist tervele perele.

Õppepäeva eesmärk on luua lastele ja noortele adrenaliinirohke eduelamus. “Parim viis proovida tsiklisõitu on teha seda piiratud alal, spetsialistide juhendamisel ja selleks ettenähtud varustusega,” selgitas Gramakovski.

Pisemate huviliste joaks on kohal minitsiklid, mille gaas turvaliselt piiratud. Samas pole kunagi hilja tsiklisõitu proovida. “Kui näiteks lastevanematel peaks huvi tekkima, saavad ka nemad sõitu proovida,” ütles Gramakovski ja meenutas, et eelmisel motopäeval tõdesid paljud lapsevanemad üllatusega, kui turvaline ja kaasahaarav võib olla sõitmine krossimootorrattaga.

Mullu sügisel esmakordselt korraldatud motopäev osutus üllatavalt menukaks ja võeti rahva poolt hästi vastu. Tookord sai sõiduelamuse ligi 40 last ja noort, kellest noorim vaid viieaastane. Tsiklisõite juhendasid MTÜ Motokrossipisik eestvedaja Hannes Prikk ja Pühalepa Motoklubi noored Ivo Lõppe eestvedamisel. Ka sel korral on samad juhendajad kohal noori innustamas.

Lisaks on telgiga kohal Hiiumaa noorsootöö keskus tutvustamas vaba aja veetmise võimalusi. Hiiumaa mudeliklubi eksponeerib droone ja rakette – kõik huvilised saavad ka ise käe külge panna ja meisterdada. Laste jaoks on kohal suur batuut koos instruktoritega. Näitusel on eksponeeritud eri ajastute krossikad. Päevajuht korraldab külalistele mänge ja perepäeva tipphetk on särasilmse Teele Viira hoogne kontsert.

Sündmus on kõigile külalistele tasuta! Kohapeal on võimalik toetada Kärdla ÜG Kõpu õppekoha käekäiku, ostes välikohvikust suppi, pirukaid ja/või suitsukala.

Motopäev Kõpu koolimaja juures kestab kella 10–14ni. Nii nagu eelmisel motopäeval, pakutakse ka sel korral tasuta transpordivõimalust suunal Kärdla–Kõpu ja tagasi. Buss väljub Kärdla kooli parklast kell 9.30 ja KÜG Kõpu õppekohast kell 14.

Kasulik on motokrossi proovisõitudeks eelnevalt aeg kokku leppida, sest huvi on suur ja ajad täituvad hoogsalt. Ühe sõidu hind on 5 eurot ja kestab see 15 minutit. Registreerimine meilil valeri@kardla.edu.ee või telefonil +372 5829 4371.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411