Teisipäev, juuni 30, 2015
 

Saarte mängud tulevad Kärdlasse

Anton Kaljula
Järgmised, viiendad Eesti Saarte mängud toimuvad võistluse sünnisaarel Hiiumaal.
Seega tuleb võistlus meile juba kolmandat korda. Hiiumaa spordiliidu juhatuse liige Anton Kaljula, kes oli Muhumaal meie delegatsiooni juht, avaldas, et järgmised mängud peetakse tõenäoliselt Kärdlas. Kaljula sõnul vajab mõõduvõtt eelkõige kergejõustiku jaoks sobilikku võistluspaika.
“Parimad selgitatakse ainult alade lõikes ja võitjasaart ei selgitata. Muidu tekiks olukord, et kogu aeg domineerivad Hiiu- ja Saaremaa ning teiste saarte huvi võistlusel osaleda kaob,” selgitas Kaljula.
Tänavustel mängudel 14. juunil Muhus Liiva külas Muhu põhikooli staadionil osalesid viie saare esindused: Hiiu- ja Saaremaa, Muhu, Kõinastu ja Abruka. Hiiumaa oli väljas 32 sportlasega, kogu delegatsiooni suurus oli 36 inimest.
Kaljula avaldas kahetsust, et Hiiumaa kõrval ei olnud Muhus võistlemas Kassarit ehkki Käina vallas aktiivseid sportlasi jagub. Nimelt võimaldab juhend saare eest võistelda selle omavalitsuse elanikel ja suvesaarlastel, millise haldusterritooriumil püsielanikega saar või laid asub.
Muhust neli esikohta
Hiiumaa esindus naasis nelja esikohaga. Meeste kaugushüppevõistluse võitis Marko Pruunlepp tulemusega 5,97. Ken Pähn, kes hiljuti võitis Hiiumaa koolinoorte meistrivõistlused 6,16ga, piirdus Muhus tulemusega 5,78 ja sai kolmanda koha.
Pruunlepp ja Pähn esindasid Hiiumaad edukalt ka 60 m jooksus, kus saavutati kaksikvõit ajaga 7,5. Naiste 1600 m krossijooksus tõid kaksikvõidu Hiiumaale Emma Kaups (aeg 7.06,4) ja Marta Eller (7.07,8).
Kolmas jooksuvõit tuli meile pendelteatejooksus, kus kodusaare eest olid väljas Annabel Pielberg, Kristina Joarand, Marta Eller, Anna-Brita Tall, Anet Post, Ken Pähn, Edgar Liiber, Marko Nurk, Marko Pruunlepp ja Priit Haavapuu.
Lisaks võistlesid hiidlased naiste kaugushüppes ja odaviskes ning naiste ja meeste kuulitõukes.
Võistkondlikel aladel said Hiiumaa võrkpallurid Anett Karjamaa, Marek Sahtel, Hannes Teidla ja Jaan Rebel teise koha ning tänavakorvpallurid Tiit Talumaa, Robert Lilleõis ja Oskar Tikka kolmanda koha.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411