Reede, juuni 19, 2015
 

Politsei paraadiks ja jaanipäevaks valmis

Kärdlas toimuv võidupüha paraad meelitab Hiiumaale tavapärasest suuremal hulgal külalisi. Pidupäev on see ka kohalikele elanikele. Võib arvata, et lähiajal teist sellist paraadi maakonnas ei korraldata. Ka üleriigilises maastaabis on tegemist tippüritusega. Kindlasti tekkib küsimusi, alates sellest kuidas kogu see rahvas siia saarele saab, kuni selleni, kuhu see rahvas kõik ära mahub.
Ka üks osa kohalikest politseinikest ja abipolitseinikest osaleb paraadi rivis – kokku on jaoskonna paraadirivis
21 korrakaitsjat. Enda ridadesse oleme kaasanud ka abi­politseinikud Katre Nõmmerga ja Kait Holtsmanni. Politsei- ja piirivalveameti lippu kannab paraadil äsja politseikooli lõpetanud Martin Põder.
Muidugi tõstatub nüüd põhjendatud küsimus: kes siis saarel sellel ajal politseitööd teeb? Või saab olema tegemist lausa politseivaba päevaga? Saan siinkohal kinnitada, et turvalisuse arvelt ei loovuta me ei sellel päeval ega ka järgnevatelt päevadelt midagi. Kahtlemata on politseijaoskonnale suur au paraadil osaleda ja selleks, et kohalikud politseinikud seda täie kindlusega teha saaksid, on appi tulemas politseinikke mitmest Eesti piirkonnast. Tänu neile saavad kõik politseilised tegevused liiklusjärelevalves ja avaliku korra tagamisel tehtud. Abijõud saabuvad nii Saaremaalt kui Läänemaalt ja Pärnumaalt. Lisaks on ka Tallinna politseinikud paraadiga seoses turvalisust tagamas.
Peale paraadi algab jaanipidude aeg, mis on politseile järgmine väljakutse. Kinnitan, et politseijaoskonnal ei ole kavatsust tulla jaanitulede toimumiskohti ümber piirama, kuid hoiame pidudel silma peal. Pidude toimumise alusel on planeeritud patrullide töö. Täiendavalt oleme ühendust võtnud kõikide tulede korraldajatega maakonnas. Pidude läheduses liikuvatel patrullidel on peamine ülesanne eemaldada liiklusest joobes ja juhtimisõiguseta juhid, mille tarbeks on planeeritud erinevatele teelõikudele pistelisi reide.
Aare Allik
Kärdla politseijaoskonna juht

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411