Reede, juuni 5, 2015
 

Piisab säästu- direktorist!

Teisipäeval käis haridus- ja teadusministeerium välja mõtte valida Hiiumaa ametikoolile ja 2016. aastal käivituvale Hiiumaa riigigümnaasiumile üks ja ühine direktor.
Ametikooli nõunikekogu sai ministeeriumi kokkuhoiuplaanist teada teisipäeval kui tegelikult tuldi valima nõunike esindajat ametikooli uue juhi valimise komisjoni. Nõunike kogu juht Urmas Pielberg ütles lehele, et ühisdirektori konkursist said nõunikud teada alles koosolekul ja nendega ühisdirektori plusse ja miinuseid enne ei arutatud.
Tarmu Kurm ministeeriumi kommunikatsiooniosakonnast selgitas, et nii ametikooli kui rajatava riigigümnaasiumi näol on tegemist kahe väga väikese kooliga, millel tingimata ei ole eraldi juhte vaja.
Pielberg ütles välja oma isikliku seisukoha, lähtudes sellest kui kaalukausil on ametikooli allesjäämine Hiiumaal – sellisel juhul tema ametikooli liitmist riigigümnaasiumiga pooldab. Tema sõnul nõunikud oma seisukohta otsusena veel ei vormistanud, kuna see tuli ootamatult päevakorda ja liikmed alles kujundavad oma arvamust.
Hiiu Leht juhib tähelepanu, et ametikoolis õpivad valdavalt täiskasvanud, gümnaasiumis ainult lapsed, et kutseõpe ja gümnaasiumi­hariduse eesmärgid on erinevad ja andragoogika üks teine teadus kui pedagoogika.
Lisaks paarikümnekilomeetrine vahemaa kahe kooli vahel. Võib juhtuda, et küsimusele, kus direktor on, saadakse mõlemas koolis üsna sageli vastu: “Direktor sõidab!” Või eeldatakse, et koolijuhi kabinet on ühes koolis ja teist juhib ta Skype´i teel?
Praegune ametikooli juht teenis töötajatelt umbusaldusavalduse suuresti selle eest, et tegeles rohkem ametikooli muude asjade kui õppeasutuse arendamisega. Kuidas siis on üks inimene võimeline arendama kaht erineva suunitlusega õppeasutust kahes eri kohas?
Jälle hoiab riik, seekord siis haridus- ja teadusministeeriumi näol, Hiiumaa pealt kokku, saates sõnumi, et väikese arvelt saab ja peabki kokku hoidma.
5. juuni 2015

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411