Teisipäev, juuni 16, 2015
 

Kõpu rahvamajast sai noortelaagri staap

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Hiiumaa nooremad kodutütred ja noored kotkad olid eelmisel nädala­vahetusel laagris Kõpu rahvamajas.
Reedel kogunes poolsada noort kotkast, kodutütart ja rühmajuhti Kõpu rahvamaja juurde, et saada laagrikogemus ja õppida midagi põnevat.
Kõige huvitavamaks pidasid noored reedeõhtust matkamängu, mille koostas Noorte Kotkaste Hiiumaa malevkonna pealik ja laagri juht Hergo Tasuja koos abilistega. Veel kuulasid nii tüdrukud kui poisid huviga Urmas Seliranna jutte mälestusmärkidest. Liisi Mäeumbaed keskkonnaametist õpetas osalejaid taimi tundma, Käina rühma juht Ly Kleega saadi paika tähtpäevad ja Heli Tuisk tutvustas vormikandmise reegleid. Kaitseliidust ja selle noorteorganisatsioonist rääkis Krista Leisberg. Tänu ilusale ilmale said laagrilised enamuse ajast veeta õues ja õppimise vahele oli siis mõnus palli taguda ja käbidega märki visata.
Uus kogemus
Pühapäeva hommikul külastasid noored ja noortejuhid Kõpu tuletorni. Samal päeval said noored uue ja suure kogemuse osaliseks, kui olid abiks Hiiumaa maratoni joogipunktides. Hommik oli suisa ootusärev, sest keegi ei teadnud veel, mis neid maratoni joogipunktides ees ootab. Rajal oli põnevaid hetki: hüüetega ergutati poolmaratoni jooksnud Hergo Tasujat ja mõned noored spurtisid viimased sadakond meetrit enne finišit koos luuletaja ja naljamehe Contraga innustades teda maratoni lõpuni jooksma.
Noortejuht ja laagrijuhi abi Ulvi Kark-Jaarma tegi noortelt saadud tagasisidelehtede põhjal kokkuvõtte, et laager õnnestus, kuna noortele meeldisid tegevused ning Kõpu rahvamaja ja selle ümbrus.
Kaitseliidu järgmine suurem noortelaager on 3.–5. juulil Randmäe puhkekeskuses, sinna on oodatud pisut vanemad noored kotkad ja kodutütred.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411