Reede, juuni 5, 2015
 

Emmaste puhkpill lustis Sigulda sünnipäeval

erakogu
Emmaste puhkpilli­orkester ehk Emmaste Brassss, nagu lätlasest konferansjee pika kõlava s-iga lausus, osales Sigulda kevadfestivalil, millega tähistati linna 808. sünnipäeva.
Emmaste orkestrile oli see omamoodi juubelireis, sest orkester tähistas aprillis oma 20. tegevusaastat.
Kontakt lätlastega tekkis eelmisel suvel Hiiumaa Puhkpillipäevade aegu, kui meie festivalil osales Sigulda muusikakooli vilistlastest koosnev orkester. Nende kaudu said hiidlased tuttavaks sealse kaunite kunstide kooli noorteorkestri juhi Elmars Rudzitisega, kes organiseeris Emmaste puhkpilliorkestrile kaks esinemist kevadiselt kaunis Siguldas. Esimene ülesastumine toimus Sigulda noorte huvikeskuses. Seal olid publikuks peamiselt orkestri liikmete eakaaslased, noortekeskuse  huviringide õpilased, kes Hiiumaa muusikute kontserdi tormiliste aplausidega vastu võtsid.
Õhtul astus Emmaste Brass üles Sigulda kevadfestivali pealaval, mis oli püstitatud vaid aasta eest kenasti korda tehtud ajaloolise raudteejaama esisele platsile ehk n-ö Sigulda keskväljakule.
Meie noorte esinemisele eelnes lätlaste endi muljetavaldav puhkpillidefilee, kus noored muusikud oma pille mängides lisaks veel keerulise koreograafia järgi liikusid. Emmaste Brass esines 25minutilise kavaga, mis koosnes orkestri repertuaaris olevatest tuntud sving-, rokk- ja estraadilugudest.
Sigulda, oma lopsaka roheluse, sügavate orgude, laia Koiva (Gauja) jõe ning sõbralike ja avatud olekuga inimestega, jättis hiidlastele väga meeldiva mulje. Sigulda sümboliks on juba 19. sajandist saadik olnud seal valmistatavad jalutuskepid, millele on pühendatud omaette väike park Sigulda linnasüdames. Seda, et tegu on tõeliselt laste- ja noortesõbraliku linnaga, näitab seegi, et seikluspark Tarzans asub seal kohe linna peatänava vahetus läheduses. Kevadfestival kestis
28.–31. maini.
Sigulda kaunite kunstide kooli orkestrit on oodata vastuvisiidile järgmise aasta suvel, kui Hiiumaa Puhkpillipäevad tähistavad kümnendat sünnipäeva.

Madli Valk
Emmaste puhkpilliorkestri fänn

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411