Teisipäev, juuni 30, 2015
 

Ametikooli õppetööd juhib Piret Hion

erakogu
Hiiumaa ametikooli õppedirektoriks valiti Piret Hion (59), kel töökogemus 3500 õpilasega Tartu kutsehariduskeskusest.
Hion töötas üle kuue aasta metoodikuna Tartu kutsehariduskeskuses, mis on Eesti suurim kutseõppeasutus. “Tegelesin põhiliselt just õppeprotsessi sisulise poolega – sellega, kuidas õpilased kõige paremini õpiksid ja kuidas õpetajad kõige paremini õpetada saaksid ja oskaksid,” selgitas Hion.
Värske õppedirektor tunnistas, et enne kandideerimist ta Hiiumaa ametikooli arengutest eriti palju ei teadnud. “Kandideerimise käigus hakkasin uurima, aga kutseharidus kui selline on mul ikka jätkuvalt südamelähedane ja minu meelest ilmaasjata natuke vaeslapse kingades haridussektor – ma tunnen, et seda on vaja tingimata arendada, sest see on meie ühiskonnale väga vajalik.”
Samas leidis ta, et ametikooli uued arengud – külastuskeskuse loomine kooli kõrvale ning ametikooli ja Hiiumaa riigigümnaasiumi ühise juhtimise alla viimine – on hea mõte. “Mis seal salata, kui ma enne töötasin koolis, kus oli 3500 õpilast, siis alla 200 õpilasega kool on väiksem ja vajab vähem juhtimisressurssi. Koostöö riigigümnaasiumiga on seega loomulik,” ütles Hion. “Kõik need arengud on teretulnud ja vajalikud.”
Juulikuu lõpuga ametist lahkuv ametikooli direktor Ülo Kikas ütles, et Hioni kasuks rääkis õppedirektori tööks sobiv kvalifikatsioon, mida toetab edukas töökogemus koolitajana, kutsehariduse metoodikuna, projektide, sh rahvusvaheliste koostööprojektide juhina.
Hion ise pakkus, et valik langes temale, kuna tema juhtmõte on meeskonnatöö: “Koos peame ühist asja ajama ja ühist vankrit vedama.”
Hion oli vahepeal Eestist ära, Londonis, kus ta enda sõnul pidas vanaemaametit. “Nii oligi mul päris värske algus – kas minna Sumatra saarele või Hiiumaale või ükskõik kuhu,” naljatas Hion ja lisas: “Hiiumaale tulen väga rõõmsa meelega ja päris uus algus minu eas on täitsa põnev. Veidikene ehk ka hirmutav, aga samas huvitav ja paras väljakutse.”
“Kõik, mis eelnevalt õpitud ja kogetud, aastatega kogunenud  – elutarkus, kannatlikkus ja rohkem inimestemõistmist – leian, et see tuleb minu töös kasuks.”
Konkursil osales kuus kandidaati, kellest vestlusvooru kutsuti kolm. Õppedirektori konkursikomisjoni kuulusid Teet Tiko haridus- ja teadusministeeriumist, Ermo Mäeots maavalitsusest, kooli arendus- ja koolitusjuht Signe Leidt, projektijuht ja õpetaja Kati Kukk ning direktor Ülo Kikas.
Piret Hion alustab tööd Hiiumaa ametikoolis 27. juulist.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411