Reede, juuni 26, 2015
 

Abistati madalikule triivinud jahti

Pühapäeval, 21. juunil alates kella 11.15st saatis Kärdla mereseireoperaator Sääre ninast umbes kaks meremiili põhja suunas merel olevale jahile raadiosidet kasutades väljakutseid, sest alus liikus ohtlikul kursil madala vee suunas. Korduvatele raadiokutsungitele jaht ei vastanud.
Kell 11.26 jaht enam edasi ei liikunud ja oli alust arvata, et see on sattunud madalikule. Merevalvekeskus võttis vastu otsuse suunata sellesse piirkonda olukorda kontrollima Kärdla politseijaoskonna merepäästepatrulli. Kell 11.44 edastati jahi pardalt teade, et ollakse sattunud madalikule. Merevalvekeskus tegi kindlaks, et jahi pardal on kaks isikut, nende elud ohus ei olnud ning leket alusel ei tekkinud. Abivajajatele anti teada, et abi on juba teel. Merepäästepatrull jõudis abivajaja juurde kell 12.14 ning kell 12.27 õnnestus jaht madalikult vabastada. Vigastusi jahile ei tekkinud ja pärast ohutu liiklemise juhiste saamist jätkas alus teekonda Kuivastu sadamasse.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411