Reede, mai 15, 2015
 

Üheksa korda mõõda

Nii kõlab Hiiu Lehe soovitus Hiiu vallavalitsusele enne kui nad otsustavad ühendada Kärdla kooli, Lauka kooli Hiiu valla põhikooliks. Muidugi tuleb läbi arvutada, millised on kulud-tulud ühe, millised teise variandi puhul. Samas on õigus Märt Rannastil, kes ütleb, et kool on piirkonna jaoks midagi enamat kui pelgalt Exceli tabel.
Kõike seda, mida kool piirkonna elanikele tähendab, ei saa ju rahanumbritesse panna.Piirkonna elanikele tähendab see sõnumit – kool ei pruugi kaua kesta ja lastega pered  võivad hakata piirkonnast lahkuma.
Ja mis puutub koolide õppekavade ühtlustamisse, siis juhul, kui keegi veel ei tea – Eestis ongi ühtluskool ja õppekava kõikides koolides ühesugused.
Päris hoiatav oli vallajuht Georg Linkovi väide, et nemad ei saa lubada, et põhihariduse andmine Laukal jätkub kauem kui nende koalitsiooni valitsemisaeg. Tule taevas appi! Milleks siis need arengukavad, mis peavad tagama järjepidevuse ja jätkusuutlikkuse. Valda ei saa ometi juhtida valimistest valimisteni, pikk vaade peab ulatuma kaugele ette.
Ja ükskord võib saabuda aeg, kus eakad hakkavad oma tegemisi maal lastele üle andma, nagu teeb seda tubli turimistalunik Anu-Maie Jõgi. Või siis tahavad noored pered nagu Silleriin ja Janno Pajo maale kolida. Miks me võtame neilt ühe positiivse argumendi maale kolida – kodulähedane väike kool?
Me ju tahame, et nad tuleksid.
15. mai 2015

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411