Teisipäev, mai 12, 2015
 

“Seebika” korral­dajad vajavad meie abi

Harda Roosna
Reedel, 22. mail on tulemas järjekordne, kuues Hiiumaa seebikarbiralli. Tänavu vajavad korraldajad meie abi.
Mööda Põllu tänavat kihutavad siis alla omavalmistatud mootorita autod, mille roolis lapsed ning mis valminud laste ja täiskasvanute sõbralikus koostöös.
Üks korraldajatest, Kärdla ühisgümnaasiumi õpetaja Ain Jepišov märkis, et kui mujal on “seebikate” roolis sagedamini täiskasvanud, siis Eestis on see olnud rohkem laste pärusmaa. Tõsi küll, isad on hoolega abiks olnud autode ehitamise juures.
Muret teeb, et teist aastat järjest ei õnnestunud ralli korraldajatel saada tuge hasartmängumaksu nõukogult. Jepišov kinnitab, et ralli sellepärast ära ei jää, kuid ohus on 6. juunil parimate sõit Narva, sealsele seebikarbirallile.
“Probleem on kolme parema sõiduki viimine Narva rallile,” selgitas Jepišov ja lisas, et kutse osaleda juba tuli. Kõige kulukam on kohalesõit: minna tuleb mitme autoga, igal autol oma tiim, ning sõidukid kärule laadida. Kõik kokku maksab üle 800 euro. “Ei tahaks ära jätta seda sõitu: see on õpilastele hindamatu kogemus,” ütles Jepišov.
Mullu käidi Narva rallil isegi kuue autoga, kolm neist – “Lotte”, “Siga” ja “Vedur” – said kohad kolme eri kategooria esikolmikutes. Ka Rakvere rallilt toodi häid kohti. Andres Laanejõe, kes võistlejaid Narva reisil saatis, sai ise parima juhendaja auhinna. “See oli Hiiumaa seebikarbiautode ehitajatele ilus võitude laine aasta,” ütles Laanejõe.
1934. aastal USAst alguse saanud seebikarbirallil, milles peetakse isegi maailmameistrivõistlusi, on Eestis neli kantsi: Kärdla, Rakvere, Narva ja Põlva. Hiidlased käivad võistlemas Rakveres ja Narvas. Põlvas mitte, kuna Jepišovi tsiteerides, ei saa hiidlased aru põlvakate hindamiskriteeriumitest. “Suuremad preemiad jäävad seal alati oma tegijatele, mujal jagatakse ikka kõigi osavõtjate vahel,” selgitas Ain Jepišov.
Hiiu Leht omalt poolt toetab toreda sündmuse korraldajaid tasuta reklaamiga ning kutsub kõiki ettevõtjaid ja eraisikuid toetama rallitajate sõitu Narva võistlusele.
Tänu Hiiumaa ettevõtjatele on alati kenasti kaetud seebikarbiralli auhinnalaud. Seekord on siiski vaja ka rahalist abi. Toetuskandeid saab teha Ain Jepišovi spetsiaalselt selleks loodud Swedbanki arveldusarvele EE622200221047658333 märksõna “Seebikarbiralli”.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411