Teisipäev, mai 12, 2015
 

Peeti rekordarv talguid

Harda Roosna
Hiiumaal osales tänavu 29 talgul 446 talgulist. Seda on pisut rohkem kui eelmisel aastal – siis oli talgukohti 24 ja talgulisi 418.
Kui tänavused 29 talgut oli hiidlaste rekord, siis talguliste rekordarv on pärit 2013. aastast – siis töötas 26 talgul 674 talgulist.
Eestis kokku osales 2. mail toimunud “Teeme ära!” talgupäeval üle 43 000 talgulise ja korraldati 1771 talgut. Mullu oli talgukohti vähem, aga talgulisi rohkem, vastavalt 1754 ja 45 024.
Enim talguid toimus ka seekord loomulikult Harjumaal ja Tallinnas, kus 411 talgul osales kokku 12 547 inimest. Elanike arvu järgi oli taas kõige rohkem talgulisi Saaremaal, kus 191 tal­gul osales 4104 inimest.
Talgupäeva eestvedaja, Eestimaa looduse fondi juhatuse liikme Tarmo Tüüri sõnul näitas seekordne talgupäev, et vilets ilm ei kärbi tõeliste talguhuntide indu. “Vihm võis küll mõnes paigas algse tööde plaani segamini lüüa, ent enamik talgujuhte võttis tagataskust varuplaani ja talgupäev sai ikka ühiselt peetud,” rääkis Tüür. “Kogu see heade emotsioonide tulv, mis täna [2. mail – toim] talgupäeva staapi jõudis, väljendab vaid väikest osa sellest hoolivast ja ühendavast tundest, mida üleeestiline talgupäev aitab külvata igal kevadel.”
“Me ei ole suhkrust!” teatasid talgulised Lauka külast. “Paluküla taldrikugolfi rada saab kohe korda ja kell 17 peetakse maha ka esimene võistlus,” kõlas teade Pühalepa valla maadelt Palukülast.
Suure talgupäeva esimene üllatusleidki tuli Hiiumaalt. Talgulised leidsid metsast puu otsast suure poksikoti. “Paraku olid poksihuvilised linnud koti nii kõrgele viinud, et talgulised järele ei saanud minna,” teatasid talgulised Kõrgessaare alevikust.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411