Teisipäev, mai 5, 2015
 

Linnajooksu võitis Martin Remmelg

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Traditsioonilisest Kärdla linna jooksust võttis tänavu osa laskesuusatajana tuntust kogunud Martin Remmelg.
Juubelihõngune 25. Kärdla linna jooks tõi reedel rajale hulgaliselt osalejaid. Ilmselt soodustas seda ka soe ja päikesepaisteline kevad­ilm. Seitsmes vanuserühmas startis 4kilomeetrisele
rajale 116 võistlejat. Ühes suuremas grupis, 1998. aastal ja hiljem sündinud meeste hulgas, läks rajale ka Martin Remmelg.
Finišikoridori jõudis esimesena end meeste arvestuses esikohale jooksnud Martin Remmelg ajaga 14.22. Teisena saabus veteranide arvestuses parim jooksja Toomas Mast, aeg 15.49 ja kolmandana noorte parim Mihkel Tammeveski ajaga 15.53.
“Esimese poole jooksust võtsin vabalt, aga teises pooles tegin oma tempot,” rääkis Remmelg. “Ma ei planeerinud võita, hooaeg lõppes kolm nädalat tagasi ja olen võtnud treeninguid rahulikumalt. See ongi esimene tõsisem pingutus pärast hooaega.”
Remmelg rääkis, et välisvõistlustega on ta harjunud, aga kodus oli juba hommikul närv sees: “Endalegi tundub see uskumatu – MMil polegi sellist närvi, aga eks võistlus on võistlus ja kui stardipauk käib, annavad kõik maksimumi.”
Samas ütles ta, et kodus on alati hea võistelda. “Kõigil neil tänavatel olen kunagi kõndinud. Hea oli seda jooksu ajal meenutada, sest viimasel ajal ma eriti tihti ei sattu siia,” ütles võitja.
Toomas Mast ütles, et ei püüdnudki Remmelgu tempos joosta ja minutilise vahega pole harrastajal häbi tegevsportlasele kaotada.
Mast, kelle põhiharrastus on orienteerumine, rääkis, et pole eriti tihti saanud Kärdla linna jooksul osaleda, sest tavaliselt on samal ajal orienteerumisvõistlused. “Minu jaoks on see maa ka liiga lühike, võiks pikem olla,” lisas ta. Mast avaldas lootust, et ehk taastatakse linnajooksul ka 10kilomeetrine jooksuring. “Paljud harrastajad, kes pidevalt treenivad, tuleksid pikka maad jooksma,” oletas ta.
Lisaks sibasid Vabrikuväljakul võidu 37 poissi ja tüdrukut, kellel vanust 7–10 aastat. Ka veel pisemad ei jäänud jooksurajalt eemale – neile korraldasid naiskodukaitsjad mänge ja jooksuvõistlusi, kus iga osaleja sai kaela sinilillega medali.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411