Reede, mai 8, 2015
 

Leping, mis muudab mõlema mehe elu

ALAN PROOSA
Märt Avandi ja Volli Käro kassi-hiire mäng Rakvere Teatri lavastuses “Leping” jõuab maikuus ka Hiiumaale.
“Lepingu” lavastusega sai teoks Avandi ja Käro ammune unistus võrdsete partneritena koos laval mängida. See unistus ei jõudnud täituda siis, kui mõlemad veel Rakvere truppi kuulusid, kuid nüüd said mehed lavastaja Indrek Apinise käe all kokku ja “Lepingust” kujunes vana ja noore näitleja nauditav duett.
Slawomir Mrožeki draama tegevus toimub väikeses ja pisut kulunud, kuid luksuslikus Šveitsi hotellis, kus oma eluõhtut veedab kunagine tuntud näitekirjanik Magnus. Stiilipuhas ja väljakujunenud maailmavaatega vanakooli mees, keda miski enam õieti üllatada ei suuda. Magnusel on vaid üks mure – tema kogutud säästud hakkavad otsa saama, kuid senisest elukvaliteedist ei taha ta loobuda. Samas hotellis töötab ööportjeena noor idaeurooplane Moris. Muretu, üllatusi täis mees, kes oskab hea elu nimel manööverdada ja kes on valmis tegutsema, kuidas vaja. Ühel ööl sõlmivad need kaks – vana ja noor – saatusliku lepingu.
Etendust Kärdla kultuurikeskuses algab neljapäeval, 21. mail kell 19.
KriSto Kruusman

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411