Reede, mai 29, 2015
 

Head käed

Iga inimene jätab endast jäljerea – millise, see on juba igaühe oma teha. Eile tähistas oma 80. sünnipäeva Aili Kibuspuu. Tädi Aili, nagu paljud teda kutsuvad, on lahke ja rõõmus inimene, keda Hiiu Lehe toimetus sai lähemalt tundma alles eelmisel aastal.
Need päevad kui tädi Aili toimetuse uksest sisse astub, rõõmus meel ja väike kingitus kaasas, on nagu pidupäevad. Alati on tema meelest kõik siin ilmas hästi, inimesed head ja abivalmid. Täpselt nii nagu Aili isegi.
“Ma ei mõtle, et teen heategusid ja seda, mida teen, teen rõõmuga. Ma olen mõned asjad ära ka lõpetanud kui need mulle enam rõõmu ei tee,” ütleb Aili.
Kui Aili ühel talvel libedaga kukkus ja käeluu murdis, oli Hiiumaa haigla kirurg Inge Talts see, kes nõudis, et Ailile tehtaks väga keeruline operatsioon ja ta oma käe uuesti liikuma saaks. Kirurg teab kui paljud inimesed on tänu Ailile saanud operatsioonijärgse abivahendi. Tema teab, kuidas Aili otsib uusi kärusid, karkusid, rollereid, kuidas ta oma pensioni eest neid remondib ja transpordib.
“Need käed on nii palju head teinud, ehk teevad veel,” oli doktor Talts öelnud pealinna kolleegile. Nii kaua käis peale kui operatsioon ikkagi tehti. Ja nüüd on Ailil head käed jälle tööd täis. Mitte midagi sellist, mida tal kästaks teha – kõik kohustused, mida Aili ise endale vabatahtlikult võtnud.
Lihtsalt sellepärast, et Aili sees on nii palju armastust ja hoolivust, mida teistele jagada.

28. mai 2015

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411