Reede, aprill 17, 2015
 

Ühistu uuendab poodi

Harda Roosna | Hiiu Leht
Hiiumaa tarbijate ühistu Kärdla keskväljaku kaupluses Hiiu Konsum on käsil ulatuslik sisustuse uuendamine, millega loodetakse ühele poole saada tuleval nädalal.
Kaupluse juhataja Alina Kuuse rääkis eile, et juba on vahetatud kassad ja leivaletid ning käsil on sügavkülmikute ja jahutuslettide asendus. “Eesmärk on sellega esmaspäevaks valmis jõuda, aga kõik sõltub sellest, kuidas “külmapoistel” töö edeneb,” ütles Kuuse.
Juhataja sõnul muutub sisustuse uuenduse käigus veidi ka kaupade asetus. Uue asetuse plaani andis ette ETK ja kohapeal seda veidi kohandati. Kuuse tõi näiteks, et kui enne oli puuviljaleti vastas jahu ja tangained, siis uue paigutuspõhimõtte järgi hakkavad seal asuma kuivatatud puuviljad, pähklid jms.
Päris uue asukoha saavad veinid, mis varem olid muudest jookidest eraldi, kommidega ühes vahekäigus. Nüüd hakkab olema üks ühine nn joogitänav, kus koos nii pudeli­vesi, limonaad, õlu, vein kui kange alkohol. Mahlad jäävad oma senisesse asukohta. Uue koha on saanud leib, sai, saiakesed ja küpsised. Kuuse pakkus, et kogu uuendusprotsess saab valmis alles kuu lõpuks.
Hiiumaa tarbijate ühistu (HTÜ) juhataja kt Kaja Antons rääkis, et nii ulatuslik seadmete ja riiulite vahetus võeti ette kahel põhjusel. Esiteks olid seadmed vananenud ja teiseks, et parandada väljapanekut. Antonsi sõnul oli varem eriti kasin leiva-saia välja­panek. Uute jahutus- ja külmaseadmete plussina tõi ta välja, et kaupa saab palju enam ja paremini välja panna.
Kogu uuendusprotsess läheb Kaja Antonsi sõnul maksma ligi 90 000 eurot. Hiiu Konsumis teevad lisaks ühistu omainimestele uutmist ettevõtete AS Kitman Thulema, OÜ Külm ja Kliima ning AS Sisustusekspert spetsialistid.
Möödunud aastal tegi ühistu samalaadse investeeringu Käina Konsumis, kus vahetati välja jahutuskapid.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411