Teisipäev, aprill 14, 2015
 

Ühistegemist talgupäeval jagub

Hiiumaal oli eilse seisuga üles antud kuraditosin talgu, kuhu oodatakse kokku üle 400 talgulise.
Eile algas osalejate kirjapanek www.teemeara.ee lehel registreeritud talgutele.
Ehkki ühine talgupäev on kavas mai esimesel laupäeval 2. mail, saab Hiiu vallas Kärdlas talgute korras kahe sadama vahelisel alal korda luua juba sel kolmapäeval. Talgujuht on Liili Eller  ja vabu kohti on veel kümme.
Vabavaratalgud Kärdlas
2. mail korrastatakse taas Kärdla randa, siis supelranna osa ja talgujuht on Mai Sinilaid.
Samal päeval on EELK Kärdla kogudusemaja (Pikk 54) ümbruse ja maja koristustalgud, talgujuht Külli Julge.
Üks teistlaadne ettevõtmine on Kärdla ühisgümnaasiumi (KÜG) arvutiklassis Uus tn 2, kus 15 soovijat saavad oma arvutisse laadida vabavara või õppida selle kasutamist. Talgujuhid Tõnu Soop ja Veiko Aasma.
Hiiu vallas Kõpus on kahed talgud: neljapäeval, 30. aprillil KÜG Kõpu õppekohas panipaikade koristus ja aiamaa ettevalmistustööd ning 2. mail Kõpu rahvamaja trepi remont, akende pesu ja külaplatsi hooldus. Talgujuhid vastavalt Valeri Gramakovski ja Andrus Roosa.
Lauka kandi Kurisu külas võetakse 2. mail Velli Barinovi juhtimisel ette neeluaugu heakorrastamine.
Sääre–Suursadama piirkond areneb
Pühalepa valla mail on kolm talgut, neist esimene 1.–3. mail Saarnaki laiul, kus kavas hoonete, õueala ja mereääre koristamine. Talgujuht Kadri Pulk.
2. mail on talgud Tubalal, kus tegevusi jagub nii vaia ümbruses, maantee veeres, bussipeatuses kui küla kiige­platsil. Talgujuht Viktor Rõbtšenko.
Sääre ja Suursadama kandi rahvas peab talgupäeval külakoosolekut, kus vaetakse suve-, nädalavahetuse- ja pärishiidlaste suhteid, mõtiskletakse külamaja asu­koha üle ning tutvustatakse külaseltsi plaane. Kavas on ka rannakoristus. Talgujuht Kaire Põder.
Käina valla mail Putkastes võetakse Ingrid Purge juhtimisel ette kogu küla heakorratalgud algusega külaplatsilt.
Spordirajatised korda
Emmaste vallas tehakse talgujuht Hergo Tasuja juhtimisel 1. mail korda Emmaste spordikeskuse rajatised: kavas on korrastus- ja värvitööd, väravavõrkude parandamine, volleplatsi kaevamine, korvpalliväljaku ümbruse korrastamine jms. Talgud algavad erandlikult pärastlõunal kell 15.
2. mail on talgulised oodatud mere äärde Tärkmal ja Sõrul. Tärkma sadamas koristatakse vastvalminud sada­mamaja ja selle ümbrust, talgujuht Piret Lauri. Sõrul koristatakse randa sadamast Liivalaukani, talgujuht Katre Pruul.
Talguliste kirjapanek algas eile veebilehel www.teemeara.ee Seda saab teha konkreetse talgu juures ja talgujuhtide
vahendusel.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411