Reede, aprill 17, 2015
 

Saak: 64 hiiumaalesoovija kontaktid

erakogu
Laupäeval, 11. aprillil käisid arenduskeskuse Tuuru eestvedamisel Hiiumaa omavalitsuste,  ametikooli, turismiliidu ja Hiidlaste koostöökogu esindajad teist aastat järjest  messil “Maale elama”.
Meremehetriibulisse riietatud hiidlaste messilkäik oli tõeliselt hea näide koostööst: kõik olid väljas Hiiumaa eest, valdadel ja organisatsioonidel piire ei tuntud ja mis peamine – saadi ka endile ette parem pilt, mis võimalused meil siin tegelikult on ja millised on tulijate ootused.
Tallinnas Kalevi spordihallis toimunud messil tutvustasime võimalikele elukohamuutuste otsijaile Hiiu saarel elamise ja töötamise võimalusi.
Tänavuse messi teema oli “Maale ettevõtjaks”. Külastajate täidetud ankeedid ja vestlused kinnitasid, et paljudel, kes elavad suurlinnamelus, on tõsine plaan hakata ettevõtjaks hoopis mujal ja miks mitte Hiiumaal.
Huvilised said selgitusi, et meie saarel on näiteks infotehnoloogil võimalik töötada niisama hästi kui Tallinnas, ainult et elukvaliteet ja -keskkond on sootuks midagi muud.
Messi ettevõtluskohvikus andis Eesti teiste arenduskeskuste konsultantide seas ettevõtlusega alustamise nõu ka Tuuru konsultant Annely Tikerpuu-Kattel.
Kuna kõik me tegelesime messikülastajate personaalse küsitlemisega, peab sellel loomulikult ka tulemus olema. Nimelt hakkame kõigi 64 tõsiselt Hiiumaaga tulevikuplaane pidava perega ühendust pidama, nagu seda tegime ka läinudaastaste kontaktidega, ning nende oskusi ja siinseid vajadusi kokku klapitama. Kuidas muidu võime kindlad olla, et näiteks Hiiumaa haiglas on ka aastate pärast olemas kvalifitseeritud meditsiinitöötajad, keda just praegu otsitakse.
Tulemust ei maksa oodata kohe, sest elumuutus on pika vinnaga protsess, aga vähemasti on meie võimuses atsakate tulijate maandumist kiirendada ja pehmendada.
Muide, needsamad messil kaasas olnud töökuulutused, kinnisvarapakkumised ja muu oluline teave täisväärtuslikuks eluks Hiiumaal on pidevas täienemises Facebooki kommuunis “Hiiumaale elama”, samuti lehel maale-elama.ee Nii et kutsuge oma mandril elavaid sõpru-sugulasi pöörama pilke siinsete võimaluste poole – tegusad inimesed ja suured ideed loovad töökohti!
Messi korraldamisega olid seotud: Kristjan Arunurm ja Annely Tikerpuu-Kattel Tuurust, Ilmi Aksli ja Reet Kokovkin Hiidlaste koostöökogust, Ly Kaups Hiiumaa turismiliidust, Katrin Sarapuu Hiiu vallast, Omar Jõpiselg ja Anna Lipp Käina vallast, Kairi Arunurm ja Gustav Kotkas Emmaste vallast, Klaire Leigri ja Silvi Laidro Pühalepa vallast, Külli Jesmin Hiiumaa ametikoolist ning ettevõtja Arno Kuusk.
Hiiumaa maitset esindasid messil “häbelikud heeringad” ehk leivataignas heeringatükid Õie Laksbergilt, kuivatatud lest Imre Kivilt ja Kärdla arteesiavesi. Messi­boksi kujunduses troonisid Ain Tähistelt laenatud purjed – nii saime konkurentsitult kõrgeima väljapaneku. Muu sisustuse ja infomaterjalid korjasime kokku valdadelt, koostöökogult ja turismiliidult, värske lehega toetas Hiiu Lehe toimetus. Rahaliselt saime toetust Hiiu maavalitsuse kaudu maakondlikust arenguprogrammist. Olge te kõik tänatud!

Kristjan Arunurm
Tuuru juhataja

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411