Reede, aprill 24, 2015
 

Noorlaskurid võidutsesid Männiku lasketiirus peetud võistlusel

Kalmar Tikerpuu
Hiiumaal esimest hooaega õhupüssist laskmist harjutavad poisid tõid Männiku laskevõistluselt kolmikvõidu.
Männiku laskurklubi MäLK 11. aprillil korraldatud võistlusel “Männiku õhk” tegid Hiiumaa poisid puhta töö.
20 poisi konkurentsis saavutas esikoha Pärni Kuuse, teine oli Sepo Sedrik ja kolmas oli Risto Tikerpuu, viies Miko Sedrik ja kaheksas Martin Schneider.
Hiiumaa laskespordiklubi juhatuse liige Aimar Hansen rääkis, et Pärni Kuuse suutis võistlusel keskenduda üllatavalt hästi ja lasi hooaja esimese 100silmase seeria. Esimeses seerias sai Kuuse 98 ja teises 100 silma. Sepo Sedriku tulemus oli 192 ja Risto Tikerpuu oma 191 silma.
Hansen viitas, et Hiiumaa poisid olid lähedal ka nelik­võidule: Miko Sedrik lasi avaseerias 97 silma ja oli pjedestaalikursil, kuid teine seeria ei õnnestunud tal sama hästi. Kokkuvõttes sai ta tulemuse 190 silma ehk sama palju kui neljandaks tulnud MäLK võistlejal Joosep Robin Albertil.
Paraku pidi Miko Sedrik leppima viienda kohaga, sest võrdsete silmade korral määrab järjestuse viimase seeria tulemus. Sedrikul oli see 93, Albertil 95 silma. Viies Hiiumaa poiss Martin Schneider lasi mõlemas seerias stabiilselt 91 silma.
Aimar Hansen lisas, et 2000. aastal sündinud Pärni Kuuse ja Sepo Sedrik järgmisel aastal enam toelt lasta ei saa. Neil tuleb hakata õhupüssi laskma püsti ja neli seeriat. Näiteks Männiku võistlusel oli selle ala võitja tulemus 366 silma. Eesti edetabelis oli mullune parim tulemus
384 silma ja Eesti rekord on 394 silma.
Männikul võistles ka neli täiskasvanut. Liivi Hansen lasi õhupüssist 366 ja õhu­püstolist 322 silma, mis andsid vastavalt teise ja seitsmenda koha. Meestest võistlesid Valeri Tamme, Kalmar Tikerpuu ja Aimar Hansen.
Neist viimane lasi vaid õhupüstolit, teised ka -püssi. Hiiumaa parimana oli õhupüssist laskmises 367 silmaga seitsmes Valeri Tamme.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411