Teisipäev, aprill 21, 2015
 

Naaditeater tõi Provintsiteatripäevadelt laureaaditiitli

ARVO TARMULA
Hiiu Naaditeater tõi nädalavahetusel Läänemaal Kõmsis toimunud nelja läänepoolse maakonna festivalilt Provintsiteatripäevad laureaaditiitli.
Teadaolevalt on see esimene kord kui Hiiumaa täiskasvanud harrastusnäitlejad mõnelt festivalilt laureaaditiitli toovad. Tiitel tuli Otia Ioseliani “Kuni käru pole kummuli ehk kaks päeva elada” eest.
Tüki lavastaja Kristjan Arunurm pälvis ühtlasi parima meesnäitleja preemia peategelase Agabo rolli eest. Osades mängisid veel Helve-Esta Sillamaa (ema Kessaria), pojad Dito (Mati Lepna), Durmišan (Henn Martinson) ja Iovei (Janno Elmi) koos oma kaasade Žužuna (Piret Põllu), Landa (Ragne Jõhvik) ja Gogolaga (Kadri Maiste), noorim poeg Buhhuti (Valdek Elmi) koos oma pruudi Tsagoga (Mari-Liis Leivalt), külaeit Karpe (Õie Laksberg) ja noor naine Kessaria (Rita Altmets)
Tükki “Kuni käru pole kummuli ehk kaks päeva elada” mängitakse Kärdla Kultuurikeskuses veel 6. mail kl 19, ühtlasi plaanitakse minna lavastusega ringreisile Saaremaale ja etendust tahetakse näidata ka Tallinna hiidlastele.
Festivali grand prix sai Saaremaa Teater “Millal küll Kalev koju jõuab?” eest, lavastaja Väino Uibo.
Laureaaditiitli pälvisid lisaks Hiiu Naaditeatrile ka Tornimäe trupi Tungal “Kahekõned”, lavastaja Krista Kütt ja Salme vallateatri “Reispass”, lavastaja Maire Sillavee.
Festivali parim naisnäitleja oli Aili Salong Taritu Tubateatrist.
Festivalil osales 11 truppi Lääne-, Pärnu-, Saare- ja Hiiumaalt: Raeküla Rahva Teater, Taritu Tubateater, Tornimäe Tungal, Saaremaa Teater, Orezare, Kärla Võsa Teater, KÕT! Teater, Salme Vallateater, Tornimäe Näiteselts, Matsalu Näitemängu Seltsing ja Hiiu Naaditeater.
Provintsiteatripäevad toimusid tänavu 18.–19. aprillil Kõmsi rahvamajas. Kahe aasta eest olid need Kärdlas, siis said hiidlased pärjatud lavastuse “Äike” eest, kõrvalosa eest sai preemia Piret Põllu ja parima naisnäitleja auhinna Helve-Esta Sillamaa.
Aasta pärast jõuab festivaliring Saaremaale tagasi ja Arunurm kinnitas, et Hiiu Naaditeater kavatseb ka sellest osa võtta.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411