Reede, aprill 10, 2015
 

Kulupõlengud

Kolmapäeval, 8. aprillil kella kuue ajal pärastlõunal teatati häirekeskusele kulupõlengust Pühalepa vallas Sarve külas. Lähedal oli mets ja tuul puhus sinna­poole. Sündmuskohale jõudes selgus, et umbes 4 hektari suurusel alal põles pinnas ja kadakad. Päästjad kustutasid tulekahju kella poole kaheksaks õhtul.
Sama päeva hommikul kella üheteist ajal kutsuti päästjad Käina valda Luguse külla, kus teataja sõnul põles elektriposti all olev pinnas ja tuli oli liikunud mööda maad edasi metsa poole. Päästjate saabudes selgus, et põleb maapind umbes 0,6 ha ulatuses. Tulekahju kustutati kululuudadega.
Sel päeval sai Lääne päästekeskus palju teateid kulupõlengutest. Osa neist olid põhjustatud suure tuulega kaasnenud elektriliinide riketest, kuid oli ka neid, kus ilmselt inim­käsi mängus. Amet tuletab meelde, et kulupõletamine on aastaringselt keelatud. Arvestades kolmapäevast tuulekiirust, oli vastutustundetu isegi mõelda lõkke tegemisele. Suure tuulega võib tuli liikuda eluohtliku kiirusega. Päästeamet paneb kõigile südamele, et ohtlik kulupõleng võib alguse saada ka autoaknast välja visatud põlevast suitsukonist.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411