Teisipäev, aprill 28, 2015
 

Abituriente tänavu poole vähem

Helja Kaptein
Tänavu on Käina kooli nimekirjas 14 abiturienti, Kärdla ühisgümnaasiumi 68.lennus 22 – kokku 36, mis on mullusega võrreldes poole vähem. Eelmisel aastal oli saare kahes keskharidust andvas koolis 73 gümnaasiumilõpetajat, tunamullu 68.

Kärdla ühisgümnaasiumi direktor Ivo Eesmaa meenutas, et nii vähe koolilõpetajaid oli neil viimati 1972. ja 1964. aastal, vastavalt 16 ja 22 lõpetajat.

Saare gümnasistide arv jätkab kahanemist veelgi – Käina gümnaasiumis lõpetavad tänavu viimased gümnasistid ja sügisest saab koolist põhikool.

Kui veel neljapäeval lustisid Kärdla ühisgümnaasiumi lõpetajad tutipeol ja pesid 15. korda Kivi-Jüri pead (pildil), siis eilsest algasid lõpueksamid. Riigieksamite periood algas kaheosalise eesti keele eksamiga, millega mõõdetakse koolilõpetaja funktsionaalset lugemis- ja kirjutamisoskust.

“Nii nagu pole kahte ühesugust inimest, ei saa ka kahte ühesugust lendu olla. Meie lõpetajaid ühendab kindlalt see, et nad on hiidlased, noored, ilusad ja piisavalt targad, et oma edasises elus ettetulevaga vähemalt rahuldavalt toime tulla,” ütles Eesmaa ning soovis kõigile edu eksamitel.

Eesti keele riigieksami sooritajaid oli Kärdla ühisgümnaasiumis 25, sh 3 kaugõppes õppijat. Käina gümnaasiumis teeb eksamit 17 noort, sh kolm õpilast Hiiumaa ametikoolist.

Kokku registreerus eesti keele riigieksamile 7222 abiturienti, eesti keel teise keelena eksamile 2497 gümnaasiumi ja kutseõppeasutuse lõpetajat. Kokku registreerus tänavu riigieksamitele 10 471 eksaminandi.

Eksamiperiood lõppeb 21. mail matemaatika riigieksamiga. Riigieksamite esmased tulemused avalikustatakse 19. juunil.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411