Teisipäev, märts 10, 2015
 

Vallavanema ametirahal puudub alus

Hiiu vallavalitsus lasi mullu valmistada ligi 4000 euro eest vallavanemale ametiraha, kuid põhimääruses sellist sümbolit kirjeldatud pole.
“Peale ühinemist tekkis vajadus stiiliraamatu järele ning kaalume, kas panna ametiraha kasutamine stiiliraamatu koosseisu või töötada välja eraldi dokument. Seni juhindume vanast tavast,” seisab valla õigusnõunikule lähetatud päringule saabunud umbisikulises vastuses, millele alla kirjutatud Hiiu vallavalitsus.
Millist vana tava silmas peetakse, kirjas ei täpsustata. Kärdla linnapeal küll oli ametiraha, kuid Hiiumaa teiste valdade vallavanematel ametiraha ei ole. Veebist leiab siiski mitmeid näiteid vallavanemate ametirahadest. Näiteks on ametiraha Raplamaa Vigala ja Tartumaa Rõngu vallavanematel. Mõlemal puhul on ametiraha kirjeldatud ja kasutamine reguleeritud põhimääruses.
Kehtivas Hiiu valla põhimääruses ametiraha sees ei ole. Sestap jääb selgusetuks alus, millele tuginedes ametiraha on ostetud ja vallavanem seda kasutab.
Vallavalitsuse andmetel maksti ametiraha autorile kujundamise ja teostamise eest 3980 eurot. Töö telliti Maria Valdmalt tuginedes eelnevale hinnauuringule ja tema varasemale ametiketi valmistamise kogemusele.
Vallavolikogu opositsiooni esindaja Inge Talts ütles, et tõenäoliselt on rahakasutus juriidiliselt siiski korrektne juhul kui ostuks kasutati omavalitsuste ühinemisraha ning lähtuti põhimõttest: mis ei ole keelatud, on lubatud.
Vallavanem Georg Linkov kandis ametiraha mullu 1. mail Kärdla linna 76. ja esmamainimise 450. aastapäeval ning tänavu 23. veebruaril Hiiu maavanema ja vallavanema Eesti vabariigi 97. aastapäeva vastuvõtul.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411