Teisipäev, märts 24, 2015
 

Süüta küünal

Homme, 25. märtsil möödub 66 aastat 1949. a suurküüditamisest. Nagu igal aastal kogunevad veel elus olevad küüditatud ja nende omaksed mälestusüritustele üle Eesti. Hiiumaal on saanud traditsiooniks asetada lilled ja süüdata küünlad Lehtmas mälestuskivi juures. Viimse paari aasta jooksul on meil olnud tänuväärne võimalus mälestada kõiki ohvreid teises maailmasõjas langenud hiidlaste monumendi juures Kärdlas.
Lühike vaikusehetk Lehtmas koos lillede asetamise ja küünalde süütamisega toimub päeval kell 12. Õhtupoolikul kell 17 algab Kärdla kirikus lühike mälestuspalvus ja seejärel küünalde süütamine monumendi jalamil.
Meil on aastate jooksul olnud palju abilisi nii omavalitsustest kui maavalitsusest. Asendamatud abilised on naiskodukaitsjad koos kodutütarde ja noorkotkastaga. Oleme neile kõigile tänulikud ja ootame selgi korral rohket osavõttu. Polegi oluline isiklikult kohale tulla, oluline on süüdata aknal küünal. Tähtsaim on teadmine, et kedagi ega midagi pole unustatud, ja tehakse kõik, et olnu ei korduks.

HELVE-ESTA SILLAMAA

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411