Teisipäev, märts 31, 2015
 

Suurhaiglad saavad toetust ligi 50 miljonit eurot

Euroopa regionaalarengu fondist saab Eesti riik toetust 46,8 miljonit eurot. Raha kasutatakse Põhja-­Eesti regionaalhaigla (PERH) ja Tartu Ülikooli kliinikumi kaasajastamiseks. PERH saab välja ehitada patoloogia- ja psühhiatriaüksused ning kliinikumil on võimalus kaasajastada onkoloogiaravi keskust, lastekliinikut jt üksuseid.
“Põhja-Eesti regionaalhaigla ja Tartu Ülikooli kliinikum on keskused, kus abi peavad saama ükskõik millise diagnoosiga patsiendid. Uus toetusperiood annab head võimalused, et pädevus ja kvaliteet Eesti suurhaiglates kasvaks veelgi. Eesmärk on alati üks: et patsiendile oleks abi võimalikult kaasaegne ja lihtsasti kättesaadav,” ütles tervise- ja tööminister Urmas Kruuse. Minister viitas, et lisaks ravile on mõlemad keskused ka õppe-, arendus-, diagnostika- ja konsultatsioonibaasid.
Mõlema haigla väljaehitamist eriarstiabi pädevuskeskusteks alustati ELi eelnevatel toetusperioodidel. Seekord on kummalgi võimalus toetust saada kuni 23,4 miljonit eurot, kuid seejuures peab haigla omaosalus projektis olema 50 protsenti. Näiteks, kui haigla projektimaht on
46 miljonit, siis pool rahastusest, ehk 23 miljonit, peab haigla ise investeerima. Teise poole saab Euroopa regionaalarengu fondist.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411