Reede, märts 27, 2015
 

Nelja Energia soovib lähiajal alustada Hiiu merepargi rajamist

Hiiumaa lähedale planeeritav 700 kuni 1100 megavatine mere­tuulepark peab toodangut alustama juba sellel kümnendil, järelikult tuleb ehitama hakata lähema paari aasta jooksul, ütles pargi arendaja Nelja Energia juht Martin
Kruus intervjuus Äripäeva tööstusuudistele.
Saja kuni kahesaja tuulikuga park läheks esialgsetel hinnangutel maksma kuni kaks miljardit eurot. Meretuulepark hõlmaks ligikaudu 200 km², see rajataks 12 km kaugusele ranna-
joonest kuni 30 m sügavusele Vinkovi ja Apollo madalikele.
Tuulepargi vastu on häälekalt sõna võtnud Hiiumaa elanikud, kuid Nelja Energiaga ühiste kavatsuste protokollile alla kirjutanud Hiiu vallavalitsus seisab kindlalt rajamise poolt. Vald ja arendaja pidid rajama mittetulundusühingu, mille arvele makstakse 0,2 protsenti iga toodetud megavatt-tunni pealt, see teeb 700 000 eurot aastas. Samuti pakutakse Hiiu valla elanikele võimalust osaleda kuni 17 miljoni euro ulatuses tuulepargi aktsiates ja võlakirjades, mille tulusus arendaja hinnangul on 15 protsenti.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411