Teisipäev, märts 17, 2015
 

Näitus: Puu on enam kui materjal

Näituse “Puud on midagi muud” väljapanek annab vastused küsimustele, milline tähendus on olnud meile puudel ja metsal ning kuidas see on ajas edasi kandunud ja muutunud. “Näha saab nii meie esivanemate kui tänaste tublide Hiiumaa tegijate kätetööd,” selgitas Kätlyn Kaevand Hiiumaa muuseumist.
Näitusel vaadatakse tagasi ka hiiekultusele ehk puud on veel ka midagi muud, kui pelgalt maa seest välja kasvav materjal. Selgub, et varasemalt ongi puude kasutusvõimalused olnud oluliselt laiemad kui me seda tänapäeval nägema oleme harjunud. “Eestlasi on õigustatult nimetatud metsarahvaks – mets andis meile majad ja peaaegu kõik majapidamise juurde kuuluva,” selgitas Kaevand. Nii näitasid rannal kasvavad kõrgemad puud merel olijale suunda koju ning mets või puud olid enne kristluse levikut meile pühakohtadeks või leevenduse toojateks häda korral.
Näituse idee ja tekstid koostasid Hille Vesingi, Helgi Põllo, Kauri Kiivramees ja Toomas Kokovkin. Kujundasid Urmas Liit, Helgi Põllo ja Maret Kukkur. Näitust toetavad keskkonnainvesteeringute keskus, OÜ Lükkepakk, OÜ Vesset, OÜ Kaskisaare, Ain
Jepišov ja Aleksander Vanjuk. Näituse “Puud on midagi muud” avamine on reedel, 20. märtsil kell 16 muuseumi Pikas majas Kärdla Vabrikuväljak 8.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411